· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Explicatia cercetatorilor: De ce ne curge nasul atunci cand suntem raciti

Unul dintre cele mai neplăcute aspecte ale răcelilor şi guturaiului de sezon constă în faptul că ne curge nasul. La o privire mai atentă, acest fenomen fiziologic absolut normal în astfel de momente, indică multe alte lucruri interesante.

Rinoreea, cum este denumită în termen medical curgerea nasului, este o condiţie în care cavitatea nazală este umplută excesiv cu secreţii fluide de mucus, scrie decopera.ro.

Este un simtom tipic nu numai în cazuri de răceală ci şi în alergii, plâns, expunere la frig sau folosirea unor medicamente precum metadona.

Citeşte şi Meniu anti-răceală: Ce trebuie să mănânci ca să te refaci rapid

Curgerea nasului este provocată de un exces de mucus secretat de membrana care căptuşeşte cavităţile nazale. În anumite condiţii, cum sunt infecţiile virale caracteristice anotimpului rece, aceste membrane secretă mai mult mucus decât poate fi procesat de organism, provocând umplerea cavităţilor nazale. Odată ce acestea se umplu, căile aeriene nazale sunt blocate, ceea ce provoacă respiraţie dificilă prin intermediul nasului.

Citeşte şi De ce ai nevoie de USTUROI pentru viaţă şi sănătate

Rinoreea provocată de răcelile de sezon apare în urma unei combinaţii termodinamice dintre reacţiile naturale ale organismului în faţa stimulilor temperaturilor scăzute.

Continuarea pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent