· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Expoziția pe roți Glocal Tour staționează la Plaza România

În luna octombrie Plaza Romania găzduiește expoziția multimedia mobilă Glocal Tour, ce face un turneu național, în orașele Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureș, Sibiu, Vama Veche, București și Oradea.

Caravana Glocal Tour transpune ideile locale la nivel global într-o manieră inovativă și interactivă și odată ajunsă în București este pregătită să împărtășească informații interesante precum cultivarea boabelor de cacao, comerțul echitabil sau obiectivele de dezvoltare ale mileniului. Camionul Glocal este neconvențional – împărţit în 4 săli mici şi 1 spaţiu central deschis, conține terminale electronice, echipamente multimedia, obiecte de expoziție din țările din Sudul Global, idei ale elevilor şi profesorilor transpuse în reviste, jocuri, un e-book cu lecţii globale, afișe şi filmuleţe. Datorită instrumentelor audiovizuale moderne – touch screen-uri, track-uri audio, hărți interactive și jocuri – fiecare vizitator va avea oportunitatea de a afla poveștile extraordinare ale unor oameni din Africa, America de Sud, dar și exemple de succese locale.

Expoziţia este ghidată virtual de tineri din ţările în curs de dezvoltare, care vor explica impactul personal al problemelor globale.

Ariile tematice vor fi obiectivele de dezvoltare ale mileniului (reducerea sărăciei, accesul universal la educaţie, promovarea egalităţii de gen, reducerea mortalităţii la copii şi îmbunătăţirea sănătăţii materne, combaterea HIV/SIDA şi a altor boli, asigurarea sustenabilităţii mediului, crearea unui parteneriat global pentru dezvoltare), interdependenţele local-global, drepturile omului, relațiile Nord-Sud, globalizarea, educația pentru pace și asistența oficială pentru dezvoltare.Atât grupurile organizate, cât și vizitatorii individuali sunt bineveniți, iar accesul este gratuit.

Caravana Glocal Tour așteaptă vizitatorii în intervalul orar 11.00-19.00, de marți până duminică, în parcarea principală a Plaza Romania. Grupurile organizate care doresc să viziteze expoziția GlocalTour vor trebui să completeze în prealabil un formular de înscriere care se găsește pe site-ul www.glocaltour.org.

"Stiri: Stiri: Expoziția pe roți Glocal Tour staționează la Plaza România " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent