· articole
· intamplari

Expunerea naturala la microbi
E normal ca la varsta asta pustiul tau sa puna mana pe orice lucru ii iese in cale.

Chiar si pe cele pe care adultii le gasesc dezgustatoare.

Dar nici sa-l tii sub un clopot de sticla nu-i face bine. Desi unele il pot imbolnavi destul de rau, contactul copilului cu bacteriile este de obicei benefic, iar sistemul lui imunitar are numai de castigat.

Cat de multa curatenie?

Cine se mai preocupa, in copilaria noastra, daca spalam sau nu marul cules din pom inainte sa muscam cu pofta din el? Acum, orice mamica are in geanta servetele uscate, umede, gel sanitar, apa si tot ce-i mai trebuie pentru a dezinfecta de urgenta manutele odraslei, in cazul in care a pus mana pe ceva „suspect“. Totusi, specialistii cred ca un copil expus la un mediu in care bacteriile si microbii nu lipsesc cu desavarsire, este ferit, mai tarziu in viata, de aparitia unor boli autoimune sau a astmului.

Murdaria este buna

Sa nu exageram, nu vorbim de adevaratele focare de infectie. Daca bagi copilul cu nasul intr-un tomberon exista posibilitatea sa se aleaga cu o durere de burta strasnica. Dar majoritatea germenilor care traiesc in aer sau pe obiectele pe care le atingem nu sunt daunatori. Organismul uman s-a adaptat de mii de ani la mediul inconjurator populat de microorganisme. Cand facem curatenie in exces, il privam pe cel mic de expunerea naturala la microbi, iar substantele chimice din produsele pentru igineizare ii pot provoca afectiuni autoimune severe.

Sugarii sunt mai protejati
Daca inca il mai alaptezi, nu trebuie sa intri in panica de cate ori ai musafiri. Cere-le sa-si spele mainile si sa lase incaltarile la usa, dar nu izola copilul de restul lumii pana face zece ani. Si nu uita: laptele matern este cea mai eficienta protectie impotriva bacteriilor.

.

"Expunerea naturala la microbi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent