· articole
· intamplari

Familia mea Internauta-concurs national pentru promovarea sigurantei pe internetS-a dat startul inscrierilor la competitia nationala Familia mea Internauta, la care pot participa toti copiii si tinerii cu varste intre 6 si 19 ani. Organizata cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet (Safer Internet Day), competitia promoveaza utilizarea mai sigura si mai responsabila a internetului si a tehnologiilor online, in special in randul copiilor, dar si pentru parintii lor. Termenul limita pentru depunerea candidaturilor este 5 februarie 2008.

Copiii si tinerii din Romania isi vor putea pune in valoare talentele in cadrul a doua concursuri - unul la nivel la national si altul la nivel european - organizate cu ocazia celei de a VI-a editii a Zilei Sigurantei pe Internet, ce va avea loc pe 10 februarie 2009, in peste 50 de tari din intreaga lume.Safer Internet Day este un eveniment de anvergura europeana, care se desfasoara anual sub egida retelei europene “Insafe” - European Safer Internet Network. Pentru a marca acest eveniment, Insafe a lansat competia “Cine stie, cistiga”, adresata copiilor cu varste intre 10 si 15 ani.

De asemenea, la nivel national, Consortiul Sigur.info, format din Organizatia Salvati Copiii Romania, Positive Media si Focus - Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, organizeaza concursul cu tema Familia mea Internauta!, avand ca scop constientizarea de catre copii si tineri, dar si de catre parinti, a pericolelor navigarii nesupravegheate pe internet.

Astfel, copiii si tinerii cu varste intre 6 si 19 ani vor putea inscrie in concurs proiecte multimedia prin care sa ilustreze relatia copii - parinti vizavi de utilizarea in siguranta a internetului, in familie.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 5 februarie 2009, castigatorii concursului urmand a fi premiati in cadrul conferintei de presa ce va avea loc pe data de 10 februarie 2009.

Concursul este organizat in parteneriat cu Microsoft Romania, Orange Romania, UPC Romania si ECDL Romania.

In ceea ce priveste concursul european „Cine stie castiga”, concurentii vor trebui sa raspunda la intrebari din domenii precum: cultura, geografie, istorie, mijloacele de comunicare moderne, dar si referitor la siguranta pe internet.

Castigatorii vor participa la festivitatea Safer Internet Day 2009, ce se va desfasura la Luxembourg, pe 10 februarie 2009.

Regulamentul complet al celor doua competitii, sfaturi privind realizarea proiectelor, precum si modul de inscriere si trimitere a lucrarilor, sunt publicate pe site-ul Sigur.info, la sectiunea „Ziua Sigurantei pe Internet” 2009.

Proiectul “Sigur.info” are in componenta activitati de promovare si constientizare a sigurantei online pentru copii, o linie de informare de tip HelpLine si o linie de raportare de tip HotLine.

"Familia mea Internauta-concurs national pentru promovarea sigurantei pe internet" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent