· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Fara examen dupa clasa a X-a

Autor: Onush
data publicarii: 03.10.05
Absolventii clasei a X-a isi pot continua studiile, la acelasi profil, fara sa mai sustina examen, conform metodologiei aprobate recent de ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea. Potrivit ordinului ministerial, absolventii invatamantului obligatoriu si, respectiv, ai anului de completare isi pot continua fara examen studiile in aceeasi filiera, profil, domeniu, specializare ori calificare profesionala, potrivit Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), transmite Mediafax. In schimb, candidatii care doresc continuarea studiilor in alta filiera, profil, domeniu, specializare ori calificare profesionala trebuie sa sustina si sa promoveze examene de diferenta. Alocarea locurilor pentru fiecare unitate de invatamant se va face astfel incat sa se asigure continuarea studiilor de catre toti absolventii ciclului inferior care solicita acest lucru.

Admiterea in ciclul superior al liceului se face pe etape: in prima etapa sunt admisi candidatii care doresc sa continue studiile in aceeasi unitate de invatamant, iar in cea de-a doua cei care doresc sa isi continue studiile in alte scoli, pe locurile disponibile. Candidatii care continua studiile in aceeasi unitate de invatamant si in aceeasi filiera au locurile asigurate, numai daca promoveaza anul de studii. Invatamantul obligatoriu este de zece ani in Romania, in conformitate cu Legea invatamantului.Ziua.

"Stiri: Stiri: Fara examen dupa clasa a X-a" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
07.10.05 16:55: seb
Nu stiu ce sa spun. Cred ca iar v-a fi haos in invatamint pina vor sti cei abilitati cum trebuie procedat. Norocul nostru e ca nu avem inca copii in aceasta situatie. Cine stie cite se vor mai schimba pina ajung copii nostri in clasa a 12-cea.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent