· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate > Febra la copii
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Febra la copii     
zizee
Locatie: la rascruce de 3 vinturi
Copii
Anas Louka (Snoopi): 18 ani, 9 luni

05.09.2002 7:16   Febra la copii  citat 

Care e limita maxima pentru febra la bebelusi/copii? In maternitate si de la doctorul lui Snoopi am aflat, imediat dupa ce s-a nascut, ca temperatura normala la bebelusi se situeaza intre 36.5 si 37.5 grade, si ca starea de febra e \'declarata\' atunci cind se inregistreaza peste 37.8.
Nu stiu insa pina la ce virsta se aplica regula asta - pina la 6 luni? pina la 12 luni? pina la virsta mai mare? - si-n general care-i \'schema\'?[Modificat la data: 5/9/2002 zizee]


sus

Denunta
muztu
Locatie: US
Copii
Eca
Peter

05.09.2002 8:24     citat 

Asa cum ai zis si tu ce depaseste 37.8 e considerata stare febrila. Dar trebuie sa fim atenti cand ii luam copilului febra. E bine sa i-o luam atunci cand se trezeste din somn sau cand a stat linistit cel putin o jumatate de ora inainte de a-i lua febra. Niciodata nu vom lua febra unui copil care vine de la joaca sau care a alergat prin casa.
Se zice ca daca temperatura de 37.8 persista mai mult de 24 de ore, poate fi considerata febra, mai ales la copiii peste doi ani. Mai mult nu stiu sa iti spun... trist
Poate alte fete sunt mai documentate. scot limba


sus

Denunta
Cora

06.09.2002 12:23     citat 

Ce stiu eu: temperatura normala a corpului se situeaza intre 36C si 37.8C. Febra se defineste ca fiind temperatura peste aceasta limita normala si variaza in functie de locul unde se masoara temperatura. Temperatura considerata febra este cea care ajunge la: 37.2C - sub brat, 37.5C - in gura, 38C - rectal.

Pentru orice febra la un nou-nascut se cheama urgent medicul. Deasemenea, orice febra peste 40.5C necesita atentie medicala de urgenta, mai ales daca este insotita de iritare, confuzie, apatie sau apar probleme la respiratie. Pentru copiii intre 3 luni - 2 ani, febra peste 38.5C mai mult de 24 de ore necesita consultatie medicala. Deasemenea orice febra care dureaza mai mult de 3 zile, fie doar de 37.5C.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: