· articole
· intamplari

Felicitare de Anul Nou. Model pop-upjpg?oh=9c5a59be12bd6e4a9c52399054c798e0&oe=56FE693A&__gda__=1461236315_298187edac75af266553abb83f1b6f34"/>
Îți sugerăm să însoțești calendarul 2016 de o felicitare de Anul Nou handmade, care ascunde în interior o floare spectaculoasă.

Felicitare de Anul Nou. De ce materiale ai nevoie
3 coli A4 în culori vii, plus o coală A4, ideal roșie, pentru copertele felicitarii.
Foarfecă
Lipici

Mod de realizare
Taie în două, pe jumătate, una din coli.

Ia una dintre jumătăți și împăturește-o în 4 (în două și apoi iar în două).

Lucrează cu cele două colțuri exterioare, aflate chiar pe linia de îndoire (acolo unde hârtia se îmbină, nu doar se suprapune).

Explicație: dacă desfaci o singură dată coala, pe linia de îndoire vei vedea că se conturează trei colțuri – două la capetele ei și unul în interior, format prin a doua îndoire a hârtiei. Du fiecare dintre cele două colțuri exterioare pe latura opusă.
Din nou, unul dintre colțuri se duce la latura opusa și presezi.

Trasează o linie punctată pe care trebuie să o urmarești cu foarfeca, pe pliul cel mai mic format de hârtie. Desfă forma obținută și continuă să tai după modelul obținut (ca în tutorialul de mai jos). Dacă vei desface forma obținută, o să vezi că ai o floare.

Pentru că trebuie să ai șapte flori identice, o poți folosi pe aceasta ca șablon (repetă primii pasi, așază forma obținută cu unghiul ascutit în varful triunghiului format de coală și decupează)

Decupează din fiecare floare câte o petală.

Aplici lipici pe suprafața petalei învecinate cu cea lipsă și lipește-o de petala care urmează după cea care a fost decupată. Desenează și decorează fiecare floare după pofta inimii.

Dupa ce ai procedat în acest fel cu toate florile, întinde-le pe masă, exact în ordinea în care sunt așezate și în film (minutul 1:58).
Aplică puțin lipici sau bandă adezivă așa cum se procedează în tutorial (minutul 2:05).

Asamblarea florilor (2:22)
Lipește florile una de alta după cum urmează: prima petală cu lipici de la floarea din partea laterală stânga (sus), pe prima petală cu lipici de la floarea de sus.

Prima petala cu lipici de pe floarea din laterala dreapta (sus), pe ultima petală cu lipici de la floarea de sus. Floarea din mijloc, cu trei puncte de lipici, se așază în centru, acoperind petala cu lipici rămasa libera. Se procedează la fel în continuare, până când sunt prinse toate cele șapte flori.

Floarea se lipește pe această inedită felicitare de Anul Nou aplicând două bobițe de lipici de o parte și de alta a petalei din mijloc, în partea de sus. Se așază pe felicitare cu unghiul rămas gol spre interior.

Decorează coperta felicitării în ton cu evenimentul. Dacă mai ai hârtie la îndemână, ideal o coală albă, simplă (3:08), o sugestie ar fi să mai confecționezi o floare (ca una dintre cele șapte, realizate în primii cinci pași), fără să-i tai însă o petală și să o lipești pe copertă, să scrii pe ea 2016 și să o decorezi cu roșu și argintiu.

Ai obținut o felicitare de Anul Nou cu adevărat spectaculoasă! Urmărește, în continuare, un excelent tutorial care îți arată, pas cu pas, cum să realizezi o felicitare de Anul Nou, model pop-up.

Foto: Captura Youtube.com
Autor: Adina Gruia.
"Felicitare de Anul Nou. Model pop-up" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent