· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Fenomenul bullismo: Copiii romani din scolile italiene, victime ale violentei

Autor: Onush
data publicarii: 06.03.08
Pe data de 24 februarie, A. F., un baiat roman de 13 ani din Civitavecchia, de langa Roma, a lesinat in casa. Parintii l-au dus la sectia de urgenta a spitalului San Paolo din localitate.

Aici, medicii, in urma examenelor facute, si-au dat seama ca baiatul nu e bolnav, ci a fost batut. Practic, nu isi mai simtea nici umarul, nici bratul. Pus in fata evidentei, copilul a recunoscut ca un coleg de scoala, un repetent de 15 ani, il batea in fiecare zi. Dar cazul de extrema violenta de la Civitavecchia nu este singular. In acelasi oras, mai multe mame romance se plang de agresiunile suferite de copiii lor la scoala.

A rabdat cat a putut, dar duminica durerea a fost prea mare si a lesinat. Medicii au alertat politia, iar carabinierii au identificat agresorul, pe care l-au pus sub acuzare (in stare de libertate datorita faptului ca este minor).

Presa din Italia a relatat despre caz, spunand ca baiatul ar putea ramane invalid pe viata. Din cauza suferintei vii si a preocuparii intense, mama baiatului, aflata in spital alaturi de fiul ei, nu a putut sa ne dea mai multe amanunte.

[.]
Dar cazul de extrema violenta de la Civitavecchia nu este singular. In acelasi oras, mai multe mame romance se plang de agresiunile suferite de copii lor la scoala. Ele considera ca fiii lor sunt luati in ras, batjocoriti sau chiar batuti, mai ales datorita faptului ca sunt romani.

[.]
Cazuri similare de violenta intre colegii de scoala mai exista in Peninsula. Sunt numite bullismo, de la termenul englez bullying - si sunt foarte des intalnite si combatute la nivel national printr-o campanie a Ministerului Invatamantului.

Oficialitatile italiene nu raspund
HotNews.ro a incercat in repetate randuri sa obtina de la Ministerul Invatamantului din Italia precizari cu privire la cazurile din Civitavecchia. Reprezentantii Ministerului ne-au trimis la Inspectoratul regional Lazio. De la inspectorat, am fost indrumati sa o contactam pe responsabila cu asemenea cazuri, care nu a raspuns pana acum la apelurile noastre telefonice sau via email.Articol integral pe: hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Fenomenul bullismo: Copiii romani din scolile italiene, victime ale violentei" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent