· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Fetiţele de 9 ani scapă de vaccinare: viitoarele „ţinte” sunt cele de 12-14 ani

Autor: Onush
data publicarii: 15.06.09
Ministerul Sănătăţii a hotărât să schimbe grupa de vârstă pentru vaccinarea împotriva HPV (cancer de col uterin), după ce actualul ministru, Ion Bazac, a calificat campania făcută de predecesorul său, Eugen Nicolăescu, drept un „eşec medical grav, o eroare”. „Am schimbat grupa de referinţă, în ceea ce priveşte vârsta. Am hotărât ca vaccinarea să se facă la elevele de 12-14 ani, din clasa a şasea şi a şaptea, şi nu la cele de clasa a patra, deoarece consider că suntem o ţară ortodoxă şi fetele de nouă ani nu întreţin raporturi sexuale”, a afirmat, ieri, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, la lansarea campaniei de informare privind vaccinarea anti-HPV.

Elevele cu vârsta între 12 şi 14 ani vor putea fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin, numai dacă cel puţin 50% dintre părinţi vor fi de acord cu imunizarea, a declarat Bazac.

„Eu, dacă aş avea o fetiţă de clasa a VI-a sau a VII-a, aş vaccina-o sută la sută”, susţine ministrul.Articol integral: Gandul.

"Stiri: Stiri: Fetiţele de 9 ani scapă de vaccinare: viitoarele „ţinte” sunt cele de 12-14 ani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent