· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Filmele 3D sunt periculoase pentru sanatate

Deşi filmele 3D (tridimensional) oferă o imagine mult mai reală datorită efectelor excepţionale, vizionarea pe termen îndelungat a acestora poate fi periculoasă pentru ochi.
html">RomaniaTV.net a stat de vorbă cu un medic oftalmolog pentru a vă prezenta care sunt riscurile şi când trebuie să apelaţi la specialist.

Citeşte şi Sfaturi pentru sănătatea ochilor tăi: Lucruri surprinzătoare care dăunează vederii, pe RomaniaTV.net

3D desemnează o tehnică de redare a obiectelor reale (cu treidimensiuni: înălțime, lățime și adâncime) cu ajutorul anumitor medii.
Imaginea tridimensională se bazează pe tratarea diferită a imaginilor între ochiul drept şi ochiul stâng, sub un unghi uşor diferit, astfel încât creierul să reconstituie imaginea în relief.

Citeşte şi SEMNE care îţi arată că ai nevoie de OCHELARI DE VEDERE. Ce recomandă specialistul, pe RomaniaTV.net

Vederea stereoscopică este o caracteristică a vederii umane.Vizualizarea stereoscopică cu ajutorul unor dispozitive încearcă să reproducă vederea umană. Lumea scrisă şi reprodusă în cărţi, reviste, panouri, poze pe care le vedem la televizor, pe monitor, sunt imagini bidimensionale. Imaginea tridimensională ni se pare deosebită şi poate să apară folosind anumiţi ochelari. Inconvenienţele apar din cauza calităţii acestora. Ochelarii 3D anaglyph au lentile colorate care acţionează ca filtru de culoare. Sunt ieftini, realizaţi cu rame de carton şi lentile de celuloid, dar deformează culorile şi nu se recomandă a fi purtaţi mai mult de 10-15 minute. Aceştia sunt folosiţi în anumite spectacole cu vizualizare tridimensională, în media, vizualizarea 3D fiind de calitate slabă. Ochelarii 3D activi sau pasivi sunt mult mai scumpi şi pot fi utilizaţi în cinematografe sau pentru monitoare 3D, a declarat medicul oftalmolog Cătălina Corbu.

Află de ce probleme de sănătate poţi suferi după ce utilizezi ochelarii 3D pe RomaniaTV.net .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent