· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Firmele care fac creşe pentru copiii angajaţilor ar putea să fie scutite de la plata impozitului pe profit

O iniţiativă legislativă depusă marţi în Parlament prevede scutirea de la plata impozitului pe profit pentru firmele care înfiinţează creşe adresate copiilor angajaţilor, informează RTV.

NET
.

Proiectul aparţine deputatului PSD Andrei Sava şi vizează încurajarea firmelor de a asigura unități de învățământ preșcolar cu program prelungit pentru copiii angajaților. Totul ar urma să fie pus la punct prin amendarea Codului Fiscal, iar măsura ar veni în completarea unei alte iniţiative care vizează învăţământul preşcolar: cea privind încurajarea mamelor să se întoarcă la locul de muncă.

„Dincolo de remunerare, concediu maternal sau ajutoare financiare pentru creșterea copilului, statul trebuie să-și dezvolte politicile în ceea ce privește înființarea, organizarea și funcționarea creșelor, pentru că una dintre problemele cu care se confruntă tinerele familii este aceea privind îngrijirea și educația timpurie a copilului. Din aceste motive, prin adoptarea acestui proiect de lege, cumulat cu adoptarea proiectul legislativ depus săptămâna trecută, prin care am propus oferirea de întâietate la înscrierea la creșă a copiilor între 0 și 2 ani ale căror mame se întorc în activitate înainte de finalizarea concediului de maternitate consider că statul român va face pași importanți în vederea remedierii situației actuale privind serviciile publice de îngrijire a copiilor, a precizat pentru RTV.NET, deputatul Andrei Sava.

Află în ce condiţii părinţii pot primi din partea angajatorilor TICHETE DE CREŞĂ .

"Stiri: Stiri: Firmele care fac creşe pentru copiii angajaţilor ar putea să fie scutite de la plata impozitului pe profit" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent