· articole
· intamplari

Focul respira? Experiment despre flacara si oxigenjpg?oh=53346dc11d7349e5ea201c55ec7e6f33&oe=574B0458&__gda__=1464669018_1cdaedd19112a46e56c1f5ebfce4b5d0"/>
În prezența oxigenului, flacăra produce lumină și oxigen. Pentru a arde, chiar și o lumânare are nevoie de oxigen. Dacă limitezi cantitatea acestui gaz, în cele din urmă flacăra se va stinge (după ce va consuma tot oxigenul). Iată un experiment cu lumânări care îi oferă copilului tău șansa de a observa acest concept (cu puțină matematică adăugată).

Experiment despre sunet

Materiale necesare

Lumânare mică
4 pahare de stică de diferite mărimi
Chibrituri
Marker permanent
Hârtie și creion
Cronometru

Cum se invata imultirea si impartirea prin joc

Instrucțiuni:

1. Explică-i copilului tău că focul are nevoie de oxigen pentru a arde. Întreabă-l ce crede că se întâmplă dacă limitezi cantitatea de oxigen pe care o are lumânarea.

2. Aprinde lumânarea și acoper-o cu un pahar (cu gura pusă peste ea). Așteptați până când lumânarea se stinge. Trebuie să așteptați mult până se stinge? Ce diferență poate fi între un pahar mai mare și unul mai mic?

3. Așază paharele în rând, în ordine crescătoare, și spune-i copilului să le numeroteze cu markerul de la 1 la 4.

4. Spune-i să estimeze cât crede că va dura până se stinge lumânarea, în funcție de ce pahar puneți deasupra. Faceți împreună un tabel pentru a nota datele.

5. Aprinde lumânarea și pune-o sub primul pahar. Pornește cronometrul, apoi, când lumânarea se stinge, notează timpul în tabel, lângă estimările făcute de copil.

6. Procedați la fel cu celelalte trei pahare.

7. Comparați estimările cu timpul real. S-au apropiat de valorile reale? Explică-i fenomenul: pentru că sub un pahar mare este mai mult aer, timpul de ardere va fi automat mai mare.

Foto: www.pixabay.com, Sursă experiment: Education.com, Traducere: Adina Gruia.
"Focul respira? Experiment despre flacara si oxigen " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent