· articole
· intamplari

Formula de lapte, intre beneficii si riscuri

Autor: Anonim
data publicarii: 20.07.14


jpg?width=545"/>
Descoperă care sunt avantajele și dezavatajele formulei de lapte pentru bebeluși.

Chiar dacă alăptatul la sân are o serie de beneficii, nu putem nega faptul că și formula de lapte oferă nutriție suficientă pentru bebeluși. Chiar dacă există dezavantaje în a folosi formula de lapte, avantajele primează atunci când mamele se decid să treacă la această metodă de hrănire a celui mic.

Avantaj:
Conveniența
O formulă de lapte pentru cel mic poate fi administrată de către oricine, fie că e vorba de mama, tata, bunicii sau oricine are grijă de cel mic. Acest plan convenient de hrănire a bebelușului îi ajută pe părinți să mai împartă din sarcini, lucru foarte benefic atunci când ambii părinți au probleme cu orarul de somn în primele luni din viața celui mic. Proaspăta mămică se poate întoarce la muncă după concediul de maternitate fără a fi nevoie să pompeze lapte matern pentru cel mic. Dacă celui mic i se face foame într-un spațiul public, sticluța cu formula de lapte este extrem de utilă pentru a evita situația controversată a alăptatului în public. Odată mixată, formula poate fi pusă în congelator pentru maxim 24 de ore și nu trebuie ținută la temperatura camerei pentru mai mult de o oră.

Avantaj:
Fără restricții maternale
Deoarece există anumite substanțe care pot trece prin laptele matern, mamele trebuie să fie atente cu privire la anumite tipuri de mâncare sau fluide pe care le consumă. Dar o mamă care folosește formula de lapte poate mânca și bea orice dorește. Mamele care alăptează trebuie să fie atente și la medicamentele pe care le iau pentru că ele alterează laptele matern.

Dezavantaj:
Dificultăți digestive
Chiar dacă laptele maternal și formula de lapte conțin aceleași tipuri de proteine, proporțiile acestuia variază. Laptele de sân conține un nivel mai ridicat de proteine de zer, pe când formula de lapte conține mai multă proteină de cazeină. Deoarece proteina de zer este mai ușor de digerat de către sistemul încă firav al celui mic, formula de lapte pentru bebelusi tinde să creeze probleme cu stomacul ce pot duce la gaze sau chiar la diaree.

Dezavantaj:
Nu este individualizat
Formula de lapte din comerț este preparată cu grijă dintr-o combație complexă de proteine, grăsimi, zahăr și vitamine. Chiar dacă este făcută pentru a replica ingredientele din laptele matern, niciodată nu va putea să aibă o compoziție identică cu acesta deoarece laptele de sân este diferit de la o mamă la alta și este pliabil pe nevoile de nutriție ale fiecărui bebeluș. Mai mult, formula de lapte nu are anticorpi, meniți să protejeze corpul celui mic impotriva infecțiilor.

Dezvantaje:
Cost
Laptele matern este gratuit iar formula este destul de costisitoare. Formula de tip pudră este cea mai ieftină, pe când formulele gata de consum sunt cele mai scumpe. Formulele de specialitate, cum ar fi cele pe bază de soia sau preparatele hipo-alergenice sunt și ele mai scumpe decât preparatele tradiționale.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent