· articole
· intamplari

Fructele. Energie pentru zile fierbintiFructele proaspete de vara sunt excelente surse de minerale, vitamine si enzime. Tot ce ii e necesar copilului pentru a se dezvolta normal si a se mentine sanatos. Reprezinta surse excelente de potasiu, vitaminele A si C. Potasiul actioneaza impreuna cu sodiul, facilitand contractia si relaxarea muschilor, mentinand echilibrat nivelul apei si transmitand impulsurile nervoase.Caise
Prin continutul masiv de betacaroten care se transform in vitamina A, grupul de vitamine B, zaharuri naturale, saruri minerale, magneziu, fosfor, fi er, calciu, potasiu, sulf, caisele sunt foarte nutritive, racoritoare, au efect laxativ si ajuta in anemii.

Piersici
Contin numeroase substante minerale si oligoelemente (calciu, fi er, iod, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc), precum si vitaminele A, B, C si E, importante pentru mentinerea magneziului in organism si intarirea imunitatii organismului. Fibrele pe care le furnizeaza sunt bine tolerate, astfel ca piersicile pot fi consumate si de persoanele cu un sistem digestiv sensibil si mai ales de catre copii.

Pere
Au cel mai bogat si diversifi cat continut de saruri minerale si oligoelemente: potasiu, fosfor, zinc, fi er, iod, calciu, magneziu, seleniu, fl uor. Si la capitolul vitamine stau foarte bine: A, PP, C, E, B1, B2, B9. Perele proaspete sunt o sursa de vitamina K, necesara pentru sinteza proteinelor implicate in coagularea sangelui. De asemenea, aceasta vitamina joaca un rol important in formarea oaselor micutului. Sucul de pere contine acizi, hidrati de carbon, pectina, vitamine: A, B1, B2, PP, C si saruri minerale.

Nu uita !! 5 portii de fructe pe zi. O portie inseamna doua linguri, preparate sub forma de piure, crema sau cubulete.

.

"Fructele. Energie pentru zile fierbinti" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre ce mancam?:
Ce trebuie sa stii despre alimentatie si greutate in sarcina

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.57
voturi 7


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent