· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Frumoasa din Padurea AdormitaPagina: 1/2


A fost odata ca niciodata, pe un taram indepartat, un rege si-o regina binecuvantati cu o fetita. Ei o botezara AURORA, ce inseamna rasarit, caci frumusetea ei stralucea precum soarele diminetii.
Pentru a sarbatori acest eveniment, regele dadu un mare bal.Primii sosira Regele Hubert si mezinul sau Printul Philip.
- Copilul tau este o adevarata comoara! exclama Regele Hubert. Poate ca, peste ani, ea si fiul meu se vor casatori, si atunci regatele noastre se vor uni pentru totdeauna!
Tatalui Aurorei, Regele Stefan, ii placura spusele lui Hubert, asa ca anunta pe toata lumea ca mana Aurorei era promisa Printului Philip.
Chiar in acel moment sunara trompetele pentru a anunta sosirea celor trei ursitoare bune - Flora, Fauna si Merryweather.
- Am venit sa-i aducem darurile micutei noastre printese! spuse Flora. Darul meu e frumusetea!
- Eu ii daruiesc o voce neasamuita! rosti Fauna.
Apoi sosi si cea mai mare dintre ursitoare, Merryweather, sa lase darul sau.
Dar inainte ca Merryweather sa rosteasca urarea, sala balului fu inecata de fum. Din el tasni vrajitoarea cea rea Maleficient.
- Cum indraznesti sa nu ma inviti si pe mine la aceast eveniment important!? striga ea, furioasa.
- Iata darul meu pentru pretuita voastra printesa!
Aplecandu-se peste micuta faptura, rosti:
- Inainte ca soarele sa apuna, la cea de-a saisprezecea aniversare, te vei intepa intr-un fus si vei muri! blesteama ea fetita.
Apoi, fluturandu-si perelina, Maleficient se facu nevazuta.
- Vai, ce ne facem acum? rosti Regina, cu lacrimi in ochi, in timp ce-si strangea protector pruncul la piept.
- Nu te ingrijora! incearca Flora s-o linisteasca. Merryweather inca nu i-a oferit darul sau micutei printese.
- Nu e atat de puternica incat sa rupa vraja lui Maleficient, dar cu siguranta poate s-o mai indulceasca putin!
Atunci Merryweather trase adanc aer in piept, flutura bagheta sa magica deasupra capului micutei printese si spuse:
- Nu vei muri, ci te vei cufunda intr-un somn adanc! Blestemul acesta se va rupe numai cand iubitul tau iti va darui un sarut!
Regele porunci atunci sa fie arse toate fusele din intregul regat. Cele trei zane stiau insa ca aceasta masura nu va impiedica blestemul lui Maleficient. Asa ca se transformara in trei tarancute si o luara pe Aurora s-o creasca si s-o educe ca pe propia lor fiica, departe de castel. Pentru ca nimeni sa nu afle adevarata identitate a fetei, zanele ii schimbara numele in Rose si se stabilira intr-o micuta cabana, ascunsa adanc in padure.
- Maleficient n-o va cauta aici! spusera ele hotarate.Dupa care jurara ca nu vor dezvalui nimanui adevarata identitate a printesei.
Timp de saisprazece ani, ascunzatoarea printesei ramase un secret. Sub ingrijirea celor trei prietene bune Rose crescu, devenind o tanara neasemuit de frumoasa. Era amabila si generoasa si-si incepea fiecare zi cantand cu voiosie, astfel incat toate animalele din padure erau indragostite de cantecele ei.urmator (2/2) urmator