· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Fulgul de nea

Copacii si-au dat jos vesmantul iar vantul le misca batranele si golasele ramuri.Bradul insa nu si-a schimbat infatisarea,a ramas verde si este gata sa adaposteasca orice pasare ratacita.
Gradina e trista si ea, florile multicolorecare-ti faceau cu ochiul sa le dai un strop de apa pentru a-asi potoli setea au disparut.
Acum totul e trist doar zapada mai poate scoate copii afara. Dar din ce este facuta zapada?
La casa lor, fulgii sunt lucrati cu multa migala din fir din fir de argint,sunt dusi apoi in camerele lor sa creasca vor mai astepta putin timp pana vor cobora pe pamant unde vor fi intampinati de milioane de copii.
In acest timp vor fi invatati de fulgul mama cum sa coboare pe pamant si ce au de facut acolo.Ea le povesteste frumos despre planeta albastra.
Doi frati care abia au fost tesuti nu au mai rabdare au decis:" Vom cobori acum chiar daca ne vom pune viata in pericol."
La poarta cetati era un paznic imbracat in alb., care l-a intrebat cu prietenie:"Ce ati patit v-ati ratacit?Aici este poarta de iesire din taramul nostru."
Unul din ei raspunse:"As dori sa vizitesc pamantul de care toti pomenesc!"
Dar paznicul nu accepta si zise:"Duceti-va acasa pe aceasta poarta veti trece numai cand veti deveni mai mari."
Unul dintre fulgi a stat de vorba cu paznicul timp in care celalat a disparut.El se furisase de mult si calatorea deja cu fulgi mari.
Nefiind destul de maturizat experientza lui a fost plina de primejdii:"O, vad pamantul! Voi cadea pe pamantul ud si ma voi topi!Ce ma fac ,oare de ce nu am ascultat sa am rabdare???
Intamplarea a facut sa poposeasca pe ramura unui brad.Acolo a intalnit un fulg la fel ca el ,care a dorit sa vada pamantul.
Intre timp Fulgul mama il cauta disperata:"Fulg!Fulg!"
Micutzul speriat abia ingaima:"Da mama sunt aici pe ramura bradului!"
Atunci din senin o pala de vant i-a luat pe amandoi temerari si i-a dus inapoi in imparatia cerului.
Tragand concluzii si luand aminte din patania lor mai tarziu au devenit invatatori fulgilor mai mici.
Nici un fulg nu a mai coborat pe pamant pana nu a devenit adult.Tuturor le-a placut pamantul deoarece l-au vazut intr-un mod placut.

Ionescu Leontina
publicat la 25.02.2008 (19934 citiri)