· articole
· intamplari

Fundaţia Scheherazade – prietenul copiilor cu probleme din spitalul Marie CurieIn Bucuresti, pe 9 iunie 2009, s-a redeschis oficial etajul al doilea al spitalului Marie Curie din Capitala.
Sectia de Ortopedie Pedriatica a spitalului a fost renovata prin sprijinul Fundatiei Scheherazade si prin sustinerea totala a tuturor celor implicati in acest demers.

Pana in prezent au fost renovate complet etajele 3 si 4, fiecare cuprinzand o suprafata de 1000m patrati, la etajul 5 sectoarele A si C, etajul 6 fiind si el in curs de renovare. Marti s-a inaugurat si finalizarea renovarii etajului al doilea, cuprinzand sectoarele A si B.

Reprezentantii Fundatiei Scheherazade au considerat astfel ca lupta impotriva conditiilor dificile de spitalizare este una dintre cele mai mari responsabilitati pe care fiecare dintre noi trebuie sa ni le asumam.

La eveniment au participat ambasadorul Austriei, domnul Martin Eichtinger, ambasadorul Poloniei, domnul Jacek Paliszewski, managerul spitalului Marie Curie, domnul Daniel Buzatu, cât şi reprezentantul societăţii de avocatură Wolf Theiss, domnul Christian Hoenig. La conferinţă au participat şi vedete care au susţinut campania, ca Dorotheea Petre, Bianca Brad şi Ileana Badiu. Cei mici au avut parte de jocuri alături de echipa celor de la Zurli, primind ulterior cadouri şi baloane din partea Wolf Theiss şi a Fundaţiei Scheherazade.

Fundaţia Scheherazade a fost înfiinţată în iunie 2007, iar din anul 2008 a fost demarat proiectul „2% pentru Marie Curie”, iniţiativă ce a reuşit să strângă 282,500 RON. Campania a continuat şi anul acesta, până în momentul de faţă suma totală primită prin sponsorizări fiind de 2,2 milioane, sumă necesară renovarilor spitalului. O bună parte din fonduri au fost strânse şi cu ocazia Galei Anuale 2008 a Fundaţiei Scheherazade din data de 11 Noiembrie 2008, ocazie cu care Casa de Avocatură Wolf Theiss şi Asociaţii a donat 150,000 Euro, sumă dedicată renovării etajului 2 din Spitalul pentru Copii Marie Curie.

„Se poate spune că succesul economic al companiei Wolf Theiss se bazează în principal pe extinderea companiei din Viena către toate ţările CEE/SEE. Antreprenoriatul de succes oferă mereu o recompensă atât persoanelor fizice cât şi societăţii în care activează. De acest lucru au ţinut cont partenerii noştri în momentul în care şi-au adus contribuţia pentru cele 3 acţiuni caritabile desfăşurate în ţări precum România, Bosnia şi Herzegovina şi Albania”, a declarat Christian Hoenig, partener Wolf Theiss Viena.

Pentru copiii cu probleme de sănătate, spitalul este adesea locul cel mai înfricoşător. Îngrijorarea părinţilor şi tratamentele pe care urmează să le primească sunt cel mai adesea completate de un mediu neprimitor şi înfricoşător. Mediul sanitar din România a reprezentat întotdeauna opusul spaţiului primitor de acasă. Pentru cei nevoiţi să petreacă mai mult de o zi în spital, experienţa internării este cel mai adesea de nedorit. Luând aceste lucruri în considerare, Fundaţia Scheherazade, sub îndrumarea doamnei Wajiha Haris, Preşedintele Fundaţiei, s-a implicat în cel mai mare proiect de acest gen susţinut în România de un ONG.

Prioritatea numărul unu a constat în renovarea spitalului de copii Marie Curie, renovare ce a inclus mai multe aspecte: igienizare, redecorare, schimbarea mobilierului vechi cu unul nou şi, poate cel mai important, dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Pentru renovare s-au utilizat, de asemenea, materiale antibacteriene pentru podea, vopsea antibacteriană pentru pereţi, geamuri noi, un nou sistem de încălzire, aer condiţionat şi instalaţie nouă, toate în conformitate cu standardele Uniunii Europene. Toate acestea au dus la o majoră îmbunătăţire a condiţiilor de spitalizare şi la o mărire a numărului de pacienţi primiţi pentru tratament în spital, menite să ducă atât la mulţumirea părinţilor şi a copiilor, cât şi a doctorilor spitalului.

„Începând cu anul 2007 Fundaţia Scheherazade s-a implicat în proiectul de renovare a Spitalului Marie Curie. Am considerat ca fiind responsabilitatea noastră, a societăţii civile, a persoanelor fizice şi chiar a sectorului privat luarea unei atitudini. Ne-am promis nouă înşine că vom face ceva pentru ca fiecare copil să poată fi vindecat şi să nu mai fie marcat de un mediu neprietenos”, a declarat Wajiha Haris, Preşedinte Fundaţia Scheherazade.

Misiunea Fundatiei Scheherazade este sa vina in ajutorul copiilor, indiferent de mediul social din care provin, religie sau rasa, prin construirea de parteneriate durabile cu Guvernul, sectorul de business si societatea civila. Fundatia Scheherazade incearca sa imbunatateasca conditiile din mediul sanitar, sa promoveze activitati ce pot salva vieti si sa sponsorizeze activitati ce vin in sprijinul protectiei copilului. Fundatia Scheherazade are convingerea ca succesul adevarat vine atunci cand se impartasesc idei, aspiratii si convingeri.

Fundatia Scheherazade
Str. Roma nr. 38
Sector 1
Bucharest
Romania
Ph.+ 40 749 087 768
Fax +40 21 2312895
.

"Fundaţia Scheherazade – prietenul copiilor cu probleme din spitalul Marie Curie " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent