· articole
· intamplari

Ganglioni umflati. Cat de grav este?
Copilul tău are ganglioni umflați și dureroși? Iată ce afecțiuni pot anunța.În corpul uman se găsesc peste 600 de ganglioni, parte a sistemului limfatic, cu rol extrem de important în lupta cu agenții patogeni. Aceste glande ajută, prin activitatea lor intensă, la stoparea infecțiilor care amenință organismul, deoarece acționează ca adevărate filtre ce opresc invazia bacteriilor și a microbilor.

Ganglioni umflați, semn de infecție
De regulă, mărimea unui ganglion nu o depășește pe cea a unui bob de năut. Prezenți în tot organismul, ei își modifică dimensiunile atunci când intră în contact cu un agent patogen. În cazul celor mici, care se află în contact permanent cu virusurile și bacteriile, inflamarea ganglionilor nu este neapărat semnul prevestitor al unei situații complicate, ci al unei infecții localizate într-o anumită zonă. Acesta este motivul pentru care pediatrii palpează anumite zone ale corpului, atunci când mergi cu prichindelul la cabinet.

Ganglionii și bolile
În funcție de localizarea unor ganglioni umflați, ne putem da seama despre starea de sănătate a celui mic. Viroza respiratorie, gingivita, mononucleoza, o boală a copilăriei sau otita duc la creșterea micilor noduli aflați în fața gâtului și a urechilor. Chiar și anumite leziuni, precum tăieturi, înțepături de insecte sau infecții ale pielii, pot fi însoție de inflamarea ganglionilor. Aceștia nu doar că se măresc, dar devin dureroși și sensibili la atingere.

Din fericire, ganglionii revin la mărimea normală în maximum două săptămâni. În cazul în care boala este cauzată de o infecție bacteriană, nu virală, pacientul va primi un tratament cu antibiotice.

Sursă: Mămica de azi, Foto: www.pixabay.com.

"Ganglioni umflati. Cat de grav este?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent