· articole
· intamplari

Gelozia la copil. Ce poti face pentru a evita aceasta situatie
Gelozia este un fenomen normal, care apare în mod special la nașterea unui alt copil.Cum se manifestă gelozia la copil: devine turbulent, insuportabil, inventează prostii, face orice pentru a fi remarcat, devine agresiv, spune lucruri urâte despre bebeluș.

· Agresivitatea copiilor

Ce poți face pentru a-ți pregăti primul copil pentru venirea pe lume a frățiorului/ surioarei sale

Pentru a evita gelozia la copil, trebuie să pregătești din timp venirea pe lume al celui de-al doilea năzdrăvan. Iată cîteva sugestii:
· Cooptează-l în activitățile care preced nașterea lui: alegeți împreună culoarea pentru camera bebelușului, pentru lenjeria de pat, cumpărați împreună câteva hăinuțe, întreabă-l ce culoare crede că i-ar plăcea frățiorului/ surioarei sale.
· Discutați despre primirea care o să i se facă, cu ceva vreme înainte de naltere și nu doar în ziua în care vei pleca la spital.
· Anunță-l din vreme că veți fi despărțiți o perioadă, cât mami este la spital.
· La întoarcerea acasă, bebelușului i se va face o primirre călduroasă, plină de dragoste, dar nu una exagerat de triumfală. Eventual, ceilalți copii pot să primească un cadou “din partea bebelușului” și să fie asigurați că vor fi la fel de iubiți ca înainte.

· Adaptarea la viața de frate (soră) mai mare

· Dacă se poate, nu-l înscrie pe cel mare în această perioadă la grădiniță. Va interpreta acest gest ca pe o încercare de a-l îndepărta pentru ca tu să te poți rămâne mai mult cu bebelușul.
· Lasă-l să te “ajute” (să te asiste) la îngrijirea bebelușului .
· Trebuie neapărat să-ți găsești timp pe care să-l dedici exclusiv copilului cel mare – mergeți împreună în parc, ieșiți la un film, la teatru, la o bulgăreală. Trebuie să aveți și timpul vostru în doi.

Foto: 123RF, Editor: Adina Brânciulescu.

"Gelozia la copil. Ce poti face pentru a evita aceasta situatie" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent