· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Gestul pe care il faci care poate duce la o boala psihica la copil

Disperarea cu care părinţii obligă copiii să înveţe creează acestora o stare anxioasă care se numără printre primele cinci cauze ale bolilor psihice la cei mici.

Citeşte şi Cum să reduci diferite tipuri de
html">anxietate la copii

Din păcate, statisticile în privinţa bolilor psihice la copii sunt destul de îngrijorătoare, cinci din 20 de copii putând avea o tulburare psihică. Nu mă refer la schizofrenie sau la tulburare obsesiv compulsivă, ci la tulburări de dezvoltare, de atenţie şi din spectrul autist, a declarat Iuliana Dobrescu, şef de clinică la Spitalul Alexandru Obregia din Capitală, scrie RTV.NET

Citeşte şi Cum îţi ajuţi copilul ŞICANAT de colegi

Iuliana Dobrescu a mai spus că schizofrenia la copii a rămas, de ani de zile, la o pondere de 1%, iar depresia, la 3-4%, în timp ce tulburarea de spectru autist şi ADHD (tulburare comportamentală manifestată prin imposibilitatea de a se concentra) a crescut alarmant.

Citeşte şi ATENŢIE, PĂRINŢI! Telefoanele, tabletele şi calculatoarele, PERICULOASE pentru copii

Dacă acum 30 de ani, în Spitalul Obregia, vedeam 20 de copii cu autism, dintre cei 2.000 internaţi în spital, acum avem 200 de cazuri noi şi vechi pe lună. Şi tot aici, pot vorbi de tulburarea de personalitate foarte răspândită în jurul copiilor - micuţii sunt bizari, foarte inteligenţi, dar foarte inadaptaţi social, a mai spus medicul.

Află pe RTV.NET care sunt primele cinci suferinţe psihice ale copiilor.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent