· articole
· intamplari

0-1 ani: 0-1 ani: Ghid de igienã pentru bebeluºi
Sfaturi utile pentru ingrijirea celui mic

Dacã viaþa tocmai þi-a oferit un cadou ºi în loc de liniºtea de acasã, acum auzi gângureli, înseamnã cã eºti pãrinte.Viaþa de pãrinte, cel puþin în primele luni de viaþã la bebeluºi, este una destul de dificilã, deoarece este viaþa cuiva care nu deþine toate informaþiile de care are nevoie. Un aspect extrem de important este igiena copilului, care trebuie sã fie perfectã, în aºa fel încât sã îl fereºti de îmbolnãvire. Cu ajutorul celor de la Ro-mamma.com, am creat un ghid cu câteva sfaturi utile care sã îi ofere bebeluºului tãu o igienã perfectã.

Existã o mulþime de articole interesante pe internet care te ajutã în legãturã cu igiena bebeluºului, aºadar, poþi cãuta ºi poþi sintetiza. Urmãtoarele sfaturi însã, sunt cele mai importante.

Produsele folosite de copil
Existã o mulþime de produse destinate celui mic, începând cu suzeta ºi terminând cu ºerveþelele ºi scutecele. Dacã vrei ca acestea sã fie 100% sãnãtoase, este bine sã le pãstrezi în locuri deschise, care sã evite contactul cu orice suprafaþã ce ar putea fi contaminatã. Evitã, aºadar, sertarele închise sau dulapurile.

Cum vei schimba scutece foarte des, este bine sã ai mare grijã ca acestea sã nu contamineze aerul din jur. Este motivul pentru care trebuie sã le arunci imediat într-un coº special.

Suzeta este cea mai bunã prietenã a bebeluºului, însã poate sã fie ºi cel mai mare duºman dacã nu este spãlatã aºa cum trebuie. Pentru o igienã perfectã, suzeta trebuie sã fie spãlatã foarte des, mai ales dacã aceasta cade pe jos.
Chiar ºi masa folositã pentru toaleta bebeluºului trebuie sã fie 100% curatã ºi dezinfectatã.

Nu în ultimul rând, pentru a-i asigura o igienã perfectã celui mic, trebuie sã îþi asiguri þie o igienã perfectã. Astfel, înainte de a îl schimba este bine sã te speli intens pe mâini. Dacã eºti în parc, spre exemplu, trebuie sã ai la îndemânã dezinfectant.

Camera în care stã copilul
Mediul în care îºi petrece cel mic cel mai mult timp trebuie sã fie unul perfect. Este evident faptul cã trebuie sã faci curat cât mai des în camera celui mic, însã o curãþenie generalã normalã nu este suficientã. Încearcã sã pãstrezi camerã cât mai simplã, în aºa fel încât sã nu existe locuri ascunse, în care nu poþi curãþa praful. Totuºi, dacã existã, este bine sã gãseºti o soluþie prin care sã le cureþi.

Nu neglija jucãriile, care trebuie sã fie spãlate ºi ºterse ºi de asemenea, cauta sã cumperi un umidificator de aer ºi chiar un purificator care sã asigure un mediu cât mai plãcut.

Apeleazã la vaccinuri
Sunt mulþi pãrinþi care sunt împotriva vaccinurilor, însã decizia de a nu-þi vaccina copilul poate sã fie una total greºitã. În afarã de vaccinurile obligatorii, existã ºi altele care pot sã îi creascã imunitatea celui mic ºi sã îi ofere ºansã de a fi mai sãnãtos.

Þine-l departe de microbi
Nu îþi duce copilul în locuri în care ºtii cã sunt microbi ºi încearcã sã eviþi contactul acestuia cu oameni bolnavi. De asemenea, nu lasa oameni strãini sã intre în contact cu copilul tãu. Pentru membrii familiei trebuie sã existe întotdeauna regulã de a se spãla pe mâini sau de a se dezinfecta înainte de a-þi atinge bebeluºul.

Evident, nu poþi sã îl ascuns de lume, aºadar, pe mãsurã ce creºte, bebeluºul va trebui sã ia contact cu cei din jur ºi cu siguranþã se va îmbolnãvi. Nu trebuie sã te sperie, însã, îmbolnãvirile. Acestea reprezintã un proces natural care îi oferã celui mic ºansã de a-ºi imuniza organismul, devenind mult mai rezistent.

Existã o mulþime de reguli prin care îi poþi oferi copilului tãu o igienã perfectã. Este bine sã le respecþi, însã nu trebuie sã devii obsedatã de acest lucru, deoarece dezvoltarea se face ºi natural, în funcþie de factorii externi. Totuºi, este important sã ºtii regulile de bazã ºi sã te informezi cât mai mult. Dacã vrei mai multe informaþii, onlines.ro are o serie de articole excelente pe care le poþi citi.
.

"0-1 ani: 0-1 ani: Ghid de igienã pentru bebeluºi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent