· articole
· intamplari

0-1 ani: 0-1 ani: Ghid de igienă pentru bebeluși
Sfaturi utile pentru ingrijirea celui mic

Dacă viața tocmai ți-a oferit un cadou și în loc de liniștea de acasă, acum auzi gângureli, înseamnă că ești părinte.Viața de părinte, cel puțin în primele luni de viață la bebeluși, este una destul de dificilă, deoarece este viața cuiva care nu deține toate informațiile de care are nevoie. Un aspect extrem de important este igiena copilului, care trebuie să fie perfectă, în așa fel încât să îl ferești de îmbolnăvire. Cu ajutorul celor de la Ro-mamma.com, am creat un ghid cu câteva sfaturi utile care să îi ofere bebelușului tău o igienă perfectă.

Există o mulțime de articole interesante pe internet care te ajută în legătură cu igiena bebelușului, așadar, poți căuta și poți sintetiza. Următoarele sfaturi însă, sunt cele mai importante.

Produsele folosite de copil
Există o mulțime de produse destinate celui mic, începând cu suzeta și terminând cu șervețelele și scutecele. Dacă vrei ca acestea să fie 100% sănătoase, este bine să le păstrezi în locuri deschise, care să evite contactul cu orice suprafață ce ar putea fi contaminată. Evită, așadar, sertarele închise sau dulapurile.

Cum vei schimba scutece foarte des, este bine să ai mare grijă ca acestea să nu contamineze aerul din jur. Este motivul pentru care trebuie să le arunci imediat într-un coș special.

Suzeta este cea mai bună prietenă a bebelușului, însă poate să fie și cel mai mare dușman dacă nu este spălată așa cum trebuie. Pentru o igienă perfectă, suzeta trebuie să fie spălată foarte des, mai ales dacă aceasta cade pe jos.
Chiar și masa folosită pentru toaleta bebelușului trebuie să fie 100% curată și dezinfectată.

Nu în ultimul rând, pentru a-i asigura o igienă perfectă celui mic, trebuie să îți asiguri ție o igienă perfectă. Astfel, înainte de a îl schimba este bine să te speli intens pe mâini. Dacă ești în parc, spre exemplu, trebuie să ai la îndemână dezinfectant.

Camera în care stă copilul
Mediul în care își petrece cel mic cel mai mult timp trebuie să fie unul perfect. Este evident faptul că trebuie să faci curat cât mai des în camera celui mic, însă o curățenie generală normală nu este suficientă. Încearcă să păstrezi cameră cât mai simplă, în așa fel încât să nu existe locuri ascunse, în care nu poți curăța praful. Totuși, dacă există, este bine să găsești o soluție prin care să le cureți.

Nu neglija jucăriile, care trebuie să fie spălate și șterse și de asemenea, cauta să cumperi un umidificator de aer și chiar un purificator care să asigure un mediu cât mai plăcut.

Apelează la vaccinuri
Sunt mulți părinți care sunt împotriva vaccinurilor, însă decizia de a nu-ți vaccina copilul poate să fie una total greșită. În afară de vaccinurile obligatorii, există și altele care pot să îi crească imunitatea celui mic și să îi ofere șansă de a fi mai sănătos.

Ține-l departe de microbi
Nu îți duce copilul în locuri în care știi că sunt microbi și încearcă să eviți contactul acestuia cu oameni bolnavi. De asemenea, nu lasa oameni străini să intre în contact cu copilul tău. Pentru membrii familiei trebuie să existe întotdeauna regulă de a se spăla pe mâini sau de a se dezinfecta înainte de a-ți atinge bebelușul.

Evident, nu poți să îl ascuns de lume, așadar, pe măsură ce crește, bebelușul va trebui să ia contact cu cei din jur și cu siguranță se va îmbolnăvi. Nu trebuie să te sperie, însă, îmbolnăvirile. Acestea reprezintă un proces natural care îi oferă celui mic șansă de a-și imuniza organismul, devenind mult mai rezistent.

Există o mulțime de reguli prin care îi poți oferi copilului tău o igienă perfectă. Este bine să le respecți, însă nu trebuie să devii obsedată de acest lucru, deoarece dezvoltarea se face și natural, în funcție de factorii externi. Totuși, este important să știi regulile de bază și să te informezi cât mai mult. Dacă vrei mai multe informații, onlines.ro are o serie de articole excelente pe care le poți citi.
.

"0-1 ani: 0-1 ani: Ghid de igienă pentru bebeluși" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent