· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ghid pentru parinti: Minte? E timid sau agresiv?

Cum gestionezi problemele de comportament la copii

Copiii au adesea probleme de comportament care, dacă nu sunt gestionate cum trebuie de adulţi, se pot acutiza şi devin mult mai greu de îndepărtat. Acestea pot fi rezolvate însă foarte uşor cu răbdare şi respectând câteva principii simple.

Citeşte şi
net/cum-iti-ajuti-copilul-sa-treaca-mai-usor-printr-un-divort_63244.html">Cum îţi ajuţi copilul să treacă mai uşor printr-un divorţ

Problemele de comportament sunt inevitabile la cei mici şi primul pas în rezolvarea lor constă în identificarea cauzelor care le-au provocat.

Citeşte şi Importanţa activităţilor extraşcolare pentru copii. Sfaturi de la un psihoterapeut

Astfel, dacă ai un copil neascultător, agitat, care tinde să aibă un comportamet agresiv sau, dimpotrivă, o timiditate excesivă, vecină cu izolarea, care spune prea multe minciuni sau care pur şi simplu nu poate fi convins să-şi facă temele, există câteva metode simple de gestionare şi înlăturare a acestor probleme, scrie RTV.NET.

Citeşte şi Calculatorul, prieten sau duşman pentru copilul tău

În primul rând, părinţii trebuie să se uite la cauzele comportamentului copilului. De regulă, cei mici au un comportament liniar, care la un moment dat se schimbă, iar cauzele schimbărilor ar trebui să fie uşor de identificat la o analiză atentă a tuturor ariilor în care cel mic este activ. Un comportament problemă apare, în general, pe fondul unei carenţe emoţionale sau ca o replică a unui moment care a fost trăit mai intens de cel mic, spune psihologul Alina Plăişeanu.

Citeşte pe RTV.NET.cum să gestionezi problemele de comportament ale copilului cu jocuri simple.
"Stiri: Stiri: Ghid pentru parinti: Minte? E timid sau agresiv?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent