· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ghid pentru parinti pentru a explica copilului moartea cuiva drag

Pierderea cuiva drag poate fi greu de gestionat şi pentru adulţi, dar este resimţită mult mai puternic de copii. Atunci, oamenii mari din jurul lor trebuie să ştie cum să le uşureze situaţia celor mici, dar fără să-i mintă şi fără să le creeze o stare de confuzie.

Nu toţi oamenii mari ştiu să le explice copiilor ce înseamnă a pierde ceva sau, mai ales, pe cineva.
rtv.net/ghid-pentru-parinti--cum-ii-explici-copilului-moartea-cuiva-drag_65943.html">RTV.NETvă propune un ghid privind felul în care copiii pot fi făcuţi să înţeleagă şi să accepte mai uşor dispariţia cuiva drag.

Citeşte mai multe articole din categoria Ghid pentru părinţi:
- Cum îţi ajuţi copilul să treacă mai uşor printr-un divorţ
- Minte? E timid sau agresiv? Cum gestionezi problemele de comportament la copii
- Calculatorul , prieten sau duşman pentru copilul tău

Cei mici nu au nici experienţa, nici capacitatea cognitivă de a face faţă unor astfel de situaţii, iar rolul adultului este să îi pregătească şi să îi susţină. În majoritatea cazurilor părinţii, din instinctul de a proteja copiii, sunt tentaţi să creeze adevărate scenarii despre care ei cred că vor face despărţirea mai uşor de suportat. Psihologii arată, însă, că dezvăluirea situaţiei reale este mai benefică decât amânarea momentului, iar un studiu realizat de Slavin, Rosenheim şi Reicher indică chiar că o mare parte dintre copiii care trec prin experienţe negative sunt mai cooperanţi în înţelegerea veştilor rele mai târziu.

Evident, adulţii trebuie să fie foarte atenţi cum expun problema, astfel încât să nu creeze o stare de confuzie. Părintele hotărăşte cum filtrează informaţiile pe care le transmite celui mic despre dispariţia cuiva drag şi despre noţiunea de moarte.

Citeşte şi Copilul tău se transformă într-un mic războinic? Află cum să gestionezi problema agresivităţii

Amânarea momentului adevărului nu este atât de benefică precum dezvăluirea situaţiei reale, pentru că oricum un copil poate auzi o discuţie sau poate capta stările celor din jur, stări care îi vor crea confuzie în condiţiile în care el nu ştie ce se întâmplă, spune psihologul Alina Plăişeanu.

Află pe RTV.NETde ce copilul ar trebui să fie prezent la funeralii.
"Stiri: Stiri: Ghid pentru parinti pentru a explica copilului moartea cuiva drag" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent