· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ginecologii britanici refuza sa mai faca avorturi

Criza in sistemul britanic de sanatate, dupa ce tot mai multi medici refuza sa mai faca avorturi. Acest fenomen risca sa creeze haos in sistemul national de sanatate (NHS), avertizeaza The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, citat de pagina electronica a cotidianului The Independent.

Conform sursei citate, medicii si asistentele refuza sa mai faca intreruperi de sarcina, invocand invoca convingeri etice i religioase.

Dupa decenii de campanii de presa, organizatiile anti-avort sunt pe punctul de a-si atinge scopul.

Tot mai multi medici iau aceasta decizie si pentru ca numarul avorturilor a crescut alarmant in ultimii ani - din 1970 si pana acum ajungand sa se dubleze. In Anglia, una din trei femei face un chiuretaj macar o data-n viata.

Ann Furedi, reprezentanta British Pregnancy Advisory Service, serviciu medical responsabil pentru un sfert din avorturile inregistrate in Anglia, este de parere ca “se intrevede o criza. Daca nu putem sa-i motivam pe doctori sa execute astfel de proceduri, atunci accesul femeilor la avort va fi restrictionat 5 ani de aici inainte.”

Multi doctori sunt de parere ca daca contraceptivele s-ar da gratis, femeile nu vor mai avea nicio scuza sa ramana gravide din intamplare.Stire integrala pe hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Ginecologii britanici refuza sa mai faca avorturi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent