· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Gripa sezonieră poate provoca peste 500.000 de cazuri mortale în lume, anual

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia asupra riscurilor gripei sezoniere care ameninţă întreaga lume şi implicit România. Se estimează că, anual, cazurile mortale provocate de gripa sezonieră ar putea atinge numărul de 500.000, la nivel mondial. În acest context, Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului sanofi-aventis (EURONEXT: SAN şi NYSE: SNY), îşi reconfirmă angajamentul de a proteja populaţia prin lansarea campaniei de vaccinare şi informare a publicului larg asupra riscurilor gripei sezoniere şi prin punerea pe piaţă a vaccinului Vaxigrip.„Deşi interesul public şi mediatic din ultimele luni s-a concentrat în mod special asupra gripei A(H1N1), nu trebuie să pierdem din vedere pericolul gripei sezoniere. În anumite cazuri, gripa sezonieră poate deveni foarte severă din cauza multiplicării excesive a virusului în organism sau a unei suprainfecţii cu bacterii precum Streptococcus pneumoniae, Stephylococcus aureus sau Haemophilus infuenzae. Cel mai frecvent, acestea determină infecţii pulmonare severe (pneumonii), care pot fi fatale”, avertizează Dr. Ion Viorel Alexandrescu, Directorul Centrului Naţional pentru Gripă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi specialist în cadrul Institutului „Ion Cantacuzino”.

„Dincolo de preocuparea la nivel individual şi familial în ceea ce priveşte gripa specifică sezonului rece, trebuie să avem în vedere impactul posibil asupra comunităţilor şi companiilor, care poate ajunge până la afectarea unor fluxuri comerciale, influenţând direct rezultatele prognozate ale companiilor sau derularea normală a serviciilor de utilitate publică”, completează Dan Niţu, Business Manager Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Grupului sanofi-aventis în România.

„Mulţi români se gândesc că nu este necesar să dea bani pe vaccin, deoarece este posibil să nu se îmbolnăvească. Ceea ce nu realizăm este însă că, pe lângă faptul că incidenţa infecţiilor respiratorii este foarte mare, tratamentul de după contactarea gripei este de 3 până la 5 ori mai scump decât o posibilă investiţie în prevenţia bolii”, subliniază Dan Niţu.

„Toată lumea este expusă la riscuri, dar cel mai mare risc îl prezintă cei care trăiesc, învaţă sau lucrează în spaţii aglomerate precum şcoli, spitale, instituţii publice şi care folosesc des mijloacele de transport în comun”, concluzionează Dr. Ion Viorel Alexandrescu.

Sanofi Pasteur atrage atenţia asupra importanţei protejării împotriva pericolelor generate de gripa sezonieră şi pune la dispoziţie vaccinul Vaxigrip, liderul detaşat al pieţei. În 2008, Sanofi Pasteur a vândut în România 1,2 milioane de doze de Vaxigrip, cu o cotă de piaţă de 58% (conform Cegedim). Vaxigrip este disponibil în toate farmaciile din România, dar şi în centrele medicale.

Despre Vaxigrip
Vaxigrip conferă beneficii clare atât pentru populaţiile cu risc, precum: copiii, vârstnicii, pacienţii astmatici, diabeticii, persoanele cu bronho-pneumopatie obstructivă cronică sau boli vasculare, cât şi pentru adulţii sănătoşi. Vaxigrip reduce cu 84,8% simptomele asemănătoare gripei la copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, cu 67% mortalitatea de orice cauză la vârstnici şi are o eficacitate de 89% în prevenţia transmiterii gripei la adulţii sănătoşi. Vaxigrip este recomandat de OMS, fiind un vaccin tolerat şi sigur, uşor de utilizat şi fără conservanţi.

Producerea vaccinului gripal de către Sanofi Pasteur Sanofi Pasteur operează facilităţi de producţie a vaccinului gripal în Swiftwater, Pennsylvania, Statele Unite, şi Val de Reuil, Franţa. Toate facilităţile de producţie a vaccinului gripal deţinute de Sanofi Pasteur au fost proiectate şi construite astfel încât să se poată face trecerea de la producţia de vaccin gripal sezonier la producţia de vaccin gripal pandemic.

La Swiftwater, Sanofi Pasteur are două facilităţi autorizate de producţie a vaccinului gripal. Pe 6 mai 2009, FDA a acordat licenţa pentru noua unitate de producţie a vaccinului gripal a Sanofi Pasteur din Swiftwater. La capacitate maximă, noua unitate de producţie poate realiza aproximativ 100 de milioane de doze de vaccin gripal sezonier pe an. O facilitate de producţie deja existentă din Swiftwater poate produce 50 de milioane de doze pe an, iar în prezent fabrică vaccinul pentru sezonul 2009/2010. În total, compania va avea o capacitate echivalentă cu aproximativ 150 de milioane de doze de vaccin gripal trivalent pe an în Statele Unite, unde ambele fabrici funcţionează la capacitate maximă. Ambele fabrici din Swiftwater pot produce vaccinul A(H1N1).

"Stiri: Stiri: Gripa sezonieră poate provoca peste 500.000 de cazuri mortale în lume, anual" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
15.12.09 14:30: leidy
Nu stiu cesa zic de gripa asta..eu nu prea am convingerea ca oamenii mor din cauza acestui virus...la inceput a fost boala vacii nebune..apoi gripa aviara acum asazisa gripa porcina..ceva urma la anul..gripa caprei...?
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent