· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Grupa mare de la grădiniţă ar putea intra în învăţământul obligatoriu

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat marţi, în faţa Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, că a supus dezbaterii publice ideea ca începând cu anul 2015 grupa mare să devină obligatorie la grădiniţă.

Ministerul Educaţiei: CONDIŢII DE ÎNSCRIERE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR. Ce trebuie să ştie părinţii gasiti pe
net/ministerul-educatiei-conditii-de-inscriere-in-invatamantul-primar-ce-trebuie-sa-stie-parintii_126190.html">RomâniaTV.net .

Am supus dezbaterii publice ideea ca începând cu 2015 să avem grupa mare la grădiniţă obligatorie. În momentul de faţă avem deja 28% dintre copii cuprinşi în grupa mare de la grădiniţă. Prin urmare, introducerea acestei prevederi legislative ar obliga şi 2% dintre părinţi să meargă cu copiii la grădiniţă, ceea ce ar însemna un succes, pentru că de multe ori copiii care nu participa la grădiniţă sunt cei care nu reuşesc să facă faţă procesului de educaţie chiar din ciclul primar.

CLASA PREGĂTITOARE. S-a afişat numărul de clase de la fiecare şcoală.Când încep înscrierile

Urmând ca în următorii doi, trei, patru ani, e bine să gândim de acum până în 2020 - 2025, în următorii ani, pe măsură ce consolidăm infrastructura, grădiniţa să devină obligatorie de la patru ani şi poate la un moment dat chiar de la trei ani, a afirmat Remus Pricopie la dezbaterile din Comisia de învăţământ asupra proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 117/2013, prin care MEN a propus mai multe modificări şi adăugiri la Legea Educaţiei Naţionale.

CITEŞTE ŞI: CLASA PREGĂTITOARE. Părinţii cumpără ilegal VIZE DE FLOTANT, pentru înscrierea copiilor la o şcoală bună, pe RomâniaTV.net

Remus Pricopie a mai amintit că ciclul gimnazial şi liceul vor avea o durată de patru ani fiecare, potrivit unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale adoptată de Guvern.

Citeşte mai multe despre declaraţiile ministrului Educaţiei pe RomâniaTV.net .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent