· articole
· intamplari

Gustosul suc de cătină conține vitaminele necesare creșterii de la prichindel la voinic
Atunci când îți ții în brațe pentru prima dată puiul, axa lumii tale se schimbă și mogâldeața cu capul cât pumnul tău devine centrul ei.Ai face orice pentru el, îl veghezi și îl îngrijești în fiecare moment al vieții sale.

Ca să te asiguri că prichindelul tău va crește mare și voinic, include în alimentația lui sucul de cătină îndulcit cu un strop de miere.

Copiii au nevoie de un regim alimentar echilibrat, sănătos și care să le asigure aportul de nutrienți necesari pentru a crește armonios. În acest sens, sucul nepasteurizat de cătină va aduce o contribuție valoroasă la dezvoltarea celor mici. Acesta conține vitaminele A, E, D și K precum și fier, zinc, calciu și magneziu. Toate aceste elemente esențiale celor mici (și între noi fie vorba, și celor mari) sunt prezente în Melissimo, elixirul de cătină și miere. Pe lângă aportul nutritiv, e important de subliniat faptul că toate aceste "ingrediente" din sucul de cătină întăresc sistemul imunitar și îi pot feri pe cei mici de neplăcerile cauzate de schimbarea de anotimpuri, infecții, afecțiuni ale stomacului. Imunitatea sporită este cu atât mai importantă atunci când cei mici se pregătesc să meargă la școală sau la grădiniță unde riscă molipsirea cu diverse afecțiuni de-a lungul întregului an.

Mai mult de atât, noile studii în domeniu au arătat că bobițele de cătină le pot oferi celor mici și o stare de spirit foarte bună pentru că se numără printre atât de puținele surse vegetale de serotonină, substanță denumită și hormonul fericirii. Atent pregătit, fără o preparare termică, sucul de cătină păstrează toate aceste proprietăți de care se poate bucură juniorul familiei. În plus, se poate adăuga în el un strop de miere curată, iar cel mic se va îndrăgosti iremediabil de tonicul natural.

De la ce vârstă dăm copiilor suc de cătină?
Atunci când încep procesul de diversificare, nu puțini sunt părinții care includ în alimentația copilului sucurile de fructe. Unele dintre acestea sunt naturale, poate chiar preparate în casă însă din nefericire, altele sunt preparate din comerț.

Conform CNSMF (Centrul Național de Studii pentru Medicină Familiei), indiferent de fructele din care sunt preparate, sucurile nu sunt recomandate până la cel puțin vârsta de 12 luni. După ce micuțul trece pragul de 1 anișor, poate gusta (atenție, doar gusta) din când în când din sucurile de fructe.

Din astfel de motive și pentru că am adăugat un strop de miere, încurajăm părinții să le ofere celor mici sucul de cătină abia după ce prichindeii au împlinit vârsta de 2 ani. Astfel se pot bucura de gustul savuros al sucului și vor primi o doză sănătoasă de vitamine. Deși este bogat în antioxidanți, acizi grași și mai ales vitamina C, sucul de cătină nu va înlocui o masă servită în mod obișnuit micuțului. Consumul în exces de suc nu va asigură aportul necesar de nutrienți și poate duce la malnutriție. Acesta poate fi o doză de răsfăț, o gustare sănătoasă sau parte a mesei de dimineață, de exemplu.

Este imporant de subliniat faptul că sucul de cătină și, în general, orice suc de fructe nu trebuie oferit sugarilor și nici copiilor sub 12 luni. De asemenea, deși sucul de cătină este un adevărat izvor de sănătate, consumul acestuia nu înlocuiește nici apa. Cei mici și cei mari, în egală măsură, au nevoie de hidratare, iar ceaiurile și sucurile nu vor face acest lucru mai bine decât apa.

De ce este sucul de cătină ideal pentru copii?
Atunci când vrei să îi oferi tot ce e mai bun micuțului tău, acest lucru începe de la alegerile pe care le faci zi de zi. În ceea ce privește momentele de răsfăț culinar, atunci sucul de cătină este soluția perfectă. Gustul acrișor, specific fructelor aurii este îndulcit cu un strop de miere curată și astfel se transformă într-o băutură care va fi cu siguranță pe placul celor mici.

Dincolo de aroma proaspătă, așa cum menționam anterior, sucul de cătină este un cocktail minunat de vitamine și minerale. Mai mult de atât, acesta conține omega-3,6, 9 și prețiosul omega-7, extrem de rar întâlnit în surse vegetale. Tocmai de aceea, prepararea fructelor de cătină sub formă de suc va fi o alternativă gustoasă pentru uleiul de pește de care mulți dintre copii s-ar lipsi bucuroși.

Anemia, lipsa de calciu sau problemele digestive pot fi ameliorate sau chiar evitate complet cu ajutorul sucului de cătină. Boost-ul imunitar este cu atât mai important pentru cei mici pentru că ei sunt mult mai vulnerabili în față bolilor transmisibile.

În plus, iarna și toamna, sucul de cătină îi pot ajuta pe cei mici să facă față virozelor specifice acestor anotimpuri. La școală sau la grădiniță, cei mici sunt expuși bolilor contagioase pe care le cunoaștem toți foarte bine și din cauza cărora au nevoie de un sistem imunitar pregătit întotdeauna de atac. Nici vara nu trebuie neglijată importanța aportului bogat de vitamine care va avea grijă de sănătatea părului și a unghiilor. însă trebuie subliniat faptul că sucul natural și proaspăt de cătină este bogat în betacaroten drept pentru care în sezonul cald va avea grijă de pielea delicată a celor mici.

Cum se prepară corect sucul de cătină?
Pentru a fi siguri de calitatea sucului, cătina este crescută în zone ferite de poluare. Mai mult de atât, intervenția umană asupra întregului proces de creștere este minimă astfel încât nu există riscul că fructele să fie bombardate cu substanțe chimice nocive. Imediat după culegerea bobițelor aurii de cătină, acestea sunt stoarse și transformate în suc proaspăt, nepreparat termic. În acest moment, sucul are un gust puternic, acrișor și foarte proaspăt. Adăugăm peste el Melarium, miere curată de calitate superioară care îi completează și îi îmblânzește gustul. Acest ingredient are valoare nutritivă bogată și este recoltată de apicultori pricepuți astfel încât mierea ajunge în sucul de cătină în cea mai pură formă a sa.

Dincolo de gustul dulce pe care îl dă preparatului, mierea este un ingredient extrem de important datorită efectelor benefice pe care le are asupra organismului. Este bine cunoscut faptul că mierea pură este antibacteriană și nu se strică niciodată. Că dovadă a proprietăților sale miraculoase stau recipientele de miere vechi de mii de ani descoperite de arheologi. În urma numeroaselor analize efectuate asupra acestora, cercetătorii de știință au ajuns la concluzia că mierea din ele este perfect comestibilă.

Pe lângă toate acestea, în sucul de cătină se adaugă apa oligominerală alcalină cu un ph de 8,8. Scoasă de la peste 200 de metri adâncime, apa adăugată în suc nu trece prin nicio procedură industrială. Astfel, aceasta își păstrează perfect toate proprietățile de la extragerea ei până la amestecarea cu mierea și zeama fructelor stoarse. Cercetările din ultimii ani au descoperit că apa care are un ph mai ridicat grăbește procesul de transport al nutrienților la celule. Mai mult de atât, atunci când este consumată în stare pură, este absorbită mai ușor în organism și astfel îl hidratează mai rapid.

Există riscul apariției unei alergii?
Una dintre proprietățile sucului de cătină este ameliorarea alergiilor însă, în același timp, în cazuri foarte rare, o cantitate mare de cătină poate provoca astfel de reacții celor predispuși. Mierea este unul dintre produsele alergene și poate cauza neplăceri în special în cazul persoanelor sensibile la polen și la puf. Modalitatea la îndemână de testare este clasica metodă a celor 4 zile întâlnită în procesul de diversificare a alimentației la copii. Dimineața sau la prânz se poate oferi o cantitate mică de suc de cătină. Dacă în următoarele patru zile nu există manifestări neplăcute, atunci cel mic nu are cu siguranță alergie la cătină. Cu toate acestea, înainte să îi oferiți micuțului un nou produs alimentar, în special când se află abia în preajma vârstei de 2 ani, apelați la sfatul medicului pediatru.

Ce valori nutriționale are sucul de cătină cu miere?
Deși este atât de bogat în vitamine, acizi grași și minerale, sucul de cătină este sărac în calorii, chiar și atunci când este îndulcit cu miere. Pe lângă proprietățile sale benefice pentru dezvoltarea și funcționarea armonioasă a organismului, sucul poate fi consumat cu încredere de cei mici pentru că, spre deosebire de preparatele din comerț, acesta nu oferă calorii "goale". Doza de suc natural recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 6 ani este între 120 și 180 de ml într-o zi în timp ce pentru copii mai mari de această vârstă și pentru adolescenți, doză maximă de suc natural și nepasteurizat nu trebuie să depășească 360 ml.

Melissimo poate fi consumat nu doar de copii, ci și de adulții care vor să piardă în greutate pentru că acesta conține doar 44 calorii/100 ml. De asemenea, în 100 de ml de Melissimo se găsesc 108 mg de vitamina C, 32 de mg de vitamina E, precum și 17,2 mg de minerale (potasiu, calciu, sodiu, magneziu, fier, seleniu, zinc și mangan).

Include sucul de cătină în alimentația copilului tău și privește-l cum crește într-un an cât alții în 10! .

"Gustosul suc de cătină conține vitaminele necesare creșterii de la prichindel la voinic" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent