· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Guvernul a aprobat lista universitatilor acreditate

Autor: onush
data publicarii: 13.08.05
Guvernul a aprobat, ieri, lista structurilor institutiilor de invatamant superior acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu si lista specializarilor din domeniile studiilor universitare de licenta. Noua reglementare stabileste ca, din anul universitar 2005/2006, vor functiona 56 de universitati de stat acreditate, 29 de universitati acreditate in sectorul privat - inclusiv cele acreditate prin legi individuale, dar si sase scoli post-academice universitare si 264 de specializari.
Lista specializarilor include 77 de domenii stabilite la propunerea Consiliului National de Evaluare si Acreditare Academica si a Consiliului National al Rectorilor. Dorim sa avem niste specializari mai cuprinzatoare, traductibile in momentul in care vom elibera suplimentul de diploma bilingv, a afirmat Dumitru Miron, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Potrivit legislatiei in vigoare, studentii din promotia 2005 vor avea diplome si supliment de diploma bilingve. Ultimul document va oferi angajatorului mai multe informatii despre rezultatele in anii de studiu ale viitorului angajat, cum ar fi media de absolvire, durata ciclului de studiu sau pozitia acestuia in ierarhia tuturor absolventilor.


Ziua.

"Stiri: Stiri: Guvernul a aprobat lista universitatilor acreditate" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent