· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Hamburgerii si chipsurile vor fi interzise in scoli

Autor: Onush
data publicarii: 13.05.08
Deputatii au adoptat, marti, un proiect de lege care prevede intericerea comercializarii alimentelor de tip fast-food in incinta unitatilor de invatamant. Astfel, toate alimentele care au un aport suplimentar de grasimi, indulcitori si aditivi alimentari vor fi interzise atit din meniurile cantinelor scolare, cit si din magazinele existente in incinta scolilor. Proiectul fusese aprobat si de Senat, astfel ca va merge la promulgare.

Initiatorii proiectului de lege arata in expunerea de motive ca folosirea si comercilizarea la chioscurile din incinta unitatilor de invatamant a alimentelor tip fast-food duc la imbolnavirea copiilor de diabet, obezitate si boli cardio-vasculare.Initiativa stipuleaza eliminarea comercilizarii alimetelor care au un aport suplimentar de grasimi, zahar, sare, indulcitori, aditivi alimentari si au un efect daunator asupra sanatatii. Potrivit actului normativ, meniurile servite in cantinele unitatilor de invatamant vor fi avizate de specialisti in nutritie acreditati de Ministerul Sanatatii.

Astfel, acestia vor intocmi o lista cu alimetele nerecomandate prescolarilor si scolarilor care va fi distribuita de catre inspectoratele de invatamant in toate unitatile scolare din tara. De asemenea, campaniile de promovare directa sau indirecta a alimentelor de tip fast-food in incinta scolilor sunt interzise.

Proiectul de lege a fost initiat de deputati din toate grupurile parlamentare si a fost adoptat cu 183 de voturi pentru, nici un vot impotriva si trei abtineri.Sursa:Hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Hamburgerii si chipsurile vor fi interzise in scoli" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent