· articole
· intamplari

Idei de cursuri creative pentru copii
Copilul tău învață la școală să scrie, să citească, să adune și să înmulțească.

Deprinde noțiuni de științe ale naturii și învață prima limbă străină. Pe lângă acestea, cei mici au nevoie să-și dezvolte creativitatea și să observe care le sunt înclinațiile. Unii vor avea abilități în zona artistică, vor putea să danseze, să deseneze cu interes sau să facă cele mai frumoase fotografii. Alții își vor pune mintea la încercare și vor face strategii pentru a desluși misterele unui joc experimental, arătându-și astfel latura pragmatică.Pentru a-i oferi șansa copilului să se autodescopere, părinții apelează tot mai mult la cursuri și ateliere creative care îl învață pe cel mic ce înseamnă lucrul în echipă, responsabilitatea și dezvoltarea capacității de a duce la bun sfârșit un lucru.
Există numeroase variante din care poți să alegi, în funcție și de preferințele copilului tău. Oferă-I libertatea de a alege la ce fel de curs vrea să meargă. Mai jos găsești o listă cu câteva idei de ateliere de creație și ce presupun ele:

Atelier de desen și pictură

În 2019, desenul și pictura înseamnă mai mult decât acuarelele tempera și un bloc de desen. Astăzi, cei mici învață să deseneze și să-și dezvolte imaginația pe tot felul de obiecte inedite. Pe lângă clasicele creioane colorate și carioci de pus pe hârtie, la mare căutare și extrem de plăcute pentru copii sunt desenele pe haine. O idee în acest sens sunt atelierele de pictură textilă și artă vestimentară, unde puștiul tău va învăța să combine culorile și să-și facă un tricou cu eroul favorit.
Un astfel de curs este destinat copiilor mai mari de cinci ani, dar și adulților, așa că poți face echipă cu micuțul tău și vă puteți distra împreună personalizându-vă propriile haine. Investește într-o activitate de acest fel pentru a petrece mai mult timp cu el și pentru a-l ajuta să-și exploreze imaginația. S-ar putea să fie cucerit! Nu-ți face griji dacă nu ai un buget de alocat în această direcție. Un imprumut rapid prin Viaconto rezolvă problema, pentru ca fiul sau fiica ta să se bucure din plin de o nouă experiență. Dacă sunteți familie de artiști, puteți merge în formulă completă la atelierul creativ.

Cursuri de fotografie

În zilele noastre e atât de simplu să faci o fotografie. Oricine deține un telefon mobil de ultimă generație poate surprinde în imagini un peisaj, un obiect sau pur și simplu prietenii și colegii. Ce poate învăța copilul tău de la un astfel de curs? Să își formeze atenție la detalii, să observe îndeaproape lucrurile din jur și să devină creativ imortalizând orice îi place, sub forme inedite. În plus, îi poate folosi și pe viitor, căci cursurile de acest fel au și o parte teoretică, care îl învață primele taine ale fotografierii și, desigur, cea practică unde va aplica tot ce a învățat. Cum ar fi să postezi pe Facebook cele mai frumoase fotografii, făcute chiar de copilul tău?

Explorează zona artistică: muzică, dans și teatru

Dacă ai acasă un mic artist în devenire, încurajează-l! Dacă pe vremuri, cântatul în oglindă cu spray-ul pe post de microfon era la ordinea zilei, în 2019 există cursurile cu instructori de dans, cu profesori de canto și cu scenete realizate după personalitatea celor mici. Dacă se visează pe scenă, deschide-i orizonturile și lasă-l să pătrundă într-o astfel de lume a micilor artiști.

Jocuri experimentale și de strategie

Spiritul analitic, atenția la detalii și capacitatea de a face analogii și de a pune lucrurile cap la cap sunt esențiale pentru orice copil aflat în formare. Prin participarea la un atelier de jocuri de strategie, cel mic își va dezvolta și mai mult imaginația, memoria, rapiditatea, stăpânirea de sine, va învăța să fie răbdător, să lucreze în echipă și să socializeze. În plus, va cunoaște succesul și gustul unei victorii și în același timp va descoperi ce înseamnă să își asume un eșec.
Oferă-i copilului tău șansa să se descopere pe sine și să învețe să fie competitiv, într-un spațiul unde va interacționa cu cei cu care împărtășește o parte din pasiuni și din interese. Lasă-l să socializeze, să își dorească să fie cel mai bun și să se bucure de activități care îi fac plăcere. Astfel de ateliere sunt perfecte pe perioada de vară, atunci când se află în vacanță, dar și pe parcursul anului, după orele de curs sau în weekend.


Sursă: Digital workforce
Sursă foto: pixabay
.

"Idei de cursuri creative pentru copii" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent