· articole
· intamplari

Igiena ta dupa nastereNasterea te-a solicitat la maximum si efortul nu s-a incheiat inca. Ca revenirea la normal sa decurga fara poticneli trebuie sa-ti ajuti organismul. De aceea este obligatoriu sa respecti cu strictete regulile de igiena.

DUSUL ZILNIC
Dupa iesirea din spital, unde de igiena ta s-au ocupat cadrele medicale, trebuie sa preiei conducerea.

E obligatoriu sa faci dus zilnic, macar o data. Riscul de a te infecta acum este foarte mare, atat in regiunea inciziei de perineu (epiziotomiei), cat si in cea a operatiei de cezariana.

PERINEU CU FITE
Incizia de perineu e tot o operatie, de dimensiuni mai mici insa. Uneori cusatura acesteia provoaca un disconfort, se umfl a de la anestezia locala sau se infecteaza. Ca sa reduci consecintele nedorite e obligatoriu sa te speli temeinic dar delicat, cu un sapun antibacterian, dupa fi ecare iesire la toaleta! Spalaturile vaginale sunt stric interzise pana la refacerea completa! La fel si introducerea de tampoane absorbante in vagin. E bine sa nu folosesti absorbante odorizate, pentru ca te poti trezi cu o reactie alergica locala.

IZVOARELE CU LAPTE
Sanii tai au crescut in volum si s-au transformat in izvoare de lapte. Ca sa le pastrezi sanatatea trebuie sa ii speli cu apa si sapun in fi ecare dimineata, apoi sa-i stergi prin tamponare cu un prosop moale. Inainte si dupa fiecare alaptare, trebuie sa-i speli doar cu apa calda, fara sapun. Exista creme speciale pentru sani si mameloane, din silicon, concepute pentru protejarea lor in timpul suptului.Nota Articol publicat in revista Mamica de Azi.

"Igiena ta dupa nastere" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.66
voturi 6


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent