· articole
· intamplari

Implicarea parintelui in viata scolara a copilului
Nu ne putem aștepta ca învățătorii/ profesorii să fie singurii responsabili de educația copiilor noștri.Nu ne putem aștepta ca învățătorii/ profesorii să fie singurii responsabili de educația copiilor noștri. Studiile demonstrează că, atunci când mama și tatăl se implică în viața școlară a copilului lor, rezultatele, comportamentul și starea emoțională ale acestuia se îmbunătățesc.

Iată ce ar trebui să faci pentru a te implica activ în viața școlară a copilului tău și pentru a-i fi de ajutor.

Citește-i de cel puțin trei ori pe săptămână pentru a-i sădi, de mic, dragostea pentru lectură.

Construiește o relație apropiată cu învățătorul, ia-i datele de contact (telefon, e-mail). Arată-ți disponibilitatea de a participa la ședințe, evenimente și alte acțiuni, de a fi un sprijin pentru acesta.

Învățarea la școală funcționează cel mai bine când există un solid spirit de echipă, când colectivul este unit. Pentru că nu este întotdeauna timp să se cunoască bine la școală, asigură-te că-și petrece timp cu colegii și în afara acesteia, încurajează activitățile extrașcolare în cadrul grupului lor.

Participă la ședințele cu părinții și la alte reuniuni care au loc la școală.
Nu rata evenimente școlare, cum ar fi: spectacole de talente, concursuri de știință, serbări etc. Prin participarea la aceste evenimente îi arăți că-i apreciezi activitățile și eforturile pe care le depune.

Există momente de învățare care trebuie să aibă loc departe de sala de clasă. Coaceți un tort împreună și învațați unitățile de măsură de bază, faceți o călătorie la acvariu sau la muzeu, urmăriți un film educativ de familie. Aducerea procesului de învățare este o metodă foarte bună de deprindere a cunoștințelor.

Arată-i copilul că învățarea se petrece pe tot parcursul vieții și că nu se încheie odată cu închiderea anului școlar. Citiți împreună, mergeți la un curs care il interesează, urmăriți filme și emisiuni educative etc.

Când îi explici sau îți ajuți copilul la lecții, imaginează-ți că predai unei clase. Asigură-te că ai atenția lui deplină și oferă instrucțiuni foarte clare. Stai aproape de el, apleacă-te și păstrează contactul vizual. În acest fel, va învăța să asculte și să urmeze instrucțiunile, va fi mai prompt și nu o să rămână în urmă la școală în îndeplinirea cerințelor.

Cum iti inveti copilul sa devina un bun ascultator
De obicei tu ești cea care pune îi jucăriile înapoi pe rafturi? În cazul în care copilul tău nu e ordonat acasă, cu siguranță că va fi dezordonat și la școală. Învață-l să-și strângă jucăriile, să te ajute la spălatul vaselor, la strânsul patului etc. Este o lecție utilă pentru viitor - va fi ordonat la școală, acasă, iar în viitor la birou și locul de muncă.

ARTICOL EXCLUSIV ONLINE
Autor: Adina Brânciulescu
Sursă: Education.com
.

"Implicarea parintelui in viata scolara a copilului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent