· articole
· intamplari

In ce conditii este necesara intreruperea sarcinii? (2)jpg?width=545"/>
Întreruperea de sarcină este un procedeul medical destul de controversat, și există situații în care diverse condiții medicale conduc către un avort terapeutic.

Avortul terapeutic reprezintă interuperea unei sarcini indiferent de vârsta de gestație, în cazurile în care fătul are o problemă medicală ce va duce la moartea sa, înainte de a se naște sau la scurt timp după naștere, sau în cazul în care mama își riscă viață pentru a duce sarcina la bun sfârșit.

O altă boală genetică rară ce dă malformații și este fatală, este pentalogia lui Cantrell . Denumirea vine de la faptul că cei afectați prezintă câteva sau chiar toate cele cinci defecte ce împiedică persoanele să trăiască o viață normală. Această afecțiune apare cu o incidență de 5 la 1.000.000, iar defectele sunt următoarele: omfalocelul (defect al peretelui abdominal, prin care intestinele pot ieși în afara corpului), hernia de diafragmă (organele din abdomenul inferior pot pătrunde în cavitatea toracică), despicătura palatină, ectopia cordiș (inimă dezvoltată în afara corpului) sau un defect, uneori o gaură în pereții inimii.

Sindromul benzilor amniotice reprezintă o indicație de avort terapeutic legată de sarcina în sine, în care unele componente ale sacului amniotic se desprind și se pot înfășura în jurul fătului sau părților acestuia ce se află în dezvoltare, influențând nu tocmai pozitiv evoluția copilului. De cele mai multe ori, efectele unei benzi amniotice se numără printre degete amputate, degetele lipite, buze despicate sau picioare strâmbe, iar în cazurile grave benzile amniotice se pot înfășura în jurul cordonului ombilical strangulându-l, sau în jurul capului copilului.

Să trecem în revistă și problemele mamei ce pot reprezenta indicație de întrerupere de sarcină, printre care se număra grave probleme cardiace, un diagnostic recent de cancer sau alte condiții medicale foarte grave. Aceste situații trebuie tratate cu cea mai mare atenție de către medici, iar riscurile și beneficiile păstrării sarcinii și continuării acesteia trebuie evaluate cu profesionalism.

Membranele rupte înainte de termen pot afecta dezvoltarea firească a copilului prin scurgerea lichidului amniotic de care acesta are nevoie pentru a supraviețui în uter, dar și prin poarta deschisă infecțiilor către copil. Dacă ruptura membranelor se întâmplă înainte de 24 de săptămâni, cel mai adesea medicii recomandă o întrerupere de sarcină, iar în cazul unei infecții, cu siguranță avortul terapeutic este soluția.

În cazul în care sarcina este multiplă iar medicul recomandă avortul terapeutic a unuia sau mai mulți fetuși (deseori în cazul fertilizărilor în vitro, când se implantează prea mulți embrioni), o face pentru a proteja ceilalți copii sau mama. Acest procedeu se numește reducere selectivă.

Unele preeclampsii pot apărea la vârste gestationale la care feții nu pot supraviețui deoarece nu sunt suficienți dezvoltați, iar astfel întreruperea de sarcină devine necesară pentru a salva viața mamei. În cazul continuării unei sarcini cu preeclampsie gravă, pot apărea convulsii, accident vascular cerebral, complicații la nivelul ficatului și rinichilor.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent