· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati mentale, finantata prin Phare

Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) Academia Catavencu deruleaza un proiect Phare de 70.000 de euro axat pe integrarea in societate si incadrarea intr-un loc de munca a celor cu dizabilitati psihiatrice grave. Proiectul este denumit “Inclusiv eu” si se incheie in luna septembrie. Este un exemplu de initiativa care poate primi finantare si in cadrul Axei 6 a Programului Operational Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane”, care urmeaza sa fie lansat in cateva luni.Una din activitatile de baza ale proiectului este realizarea unor dezbateri pe tema incluziunii sociale a acestei categorii de persoane. Timp de 11 luni, AMP “Academia Catavencu” organizeaza intalniri in opt orase din tara cu mass-media, mediul de afaceri si profesionistii in sanatate mentala.

Concluziile intalnirilor vor constitui o cercetare calitativa bazata pe opiniile participantilor. Pana acum, au avut loc astfel de dezbateri in Timisoara, Cluj si Bucuresti.

Interesul comunitatii de afaceri si al presei nu a fost extrem de ridicat. Potrivit Oanei Zabava, coordonatorul proiectului, cei mai multi patroni si ziaristi, in numar de cincizeci, au venit la evenimentul din Timisoara,. Din experienta intalnirilor de pana in prezent reiese ca angajatorii abordeaza acest subiect oarecum de la distanta.

Exista o preocupare pentru persoanele cu dizabilitati mentale, dar in alt mod decat angajarea acestora. “In general, specialistii in resurse umane sunt mai deschisi la acest subiect decat patronii. O idee dominanta este aceea ca se doreste o implicare in sustinerea financiara a acestor persoane, dar nu si angajarea lor”, spune Oana Zabava.Articol integral pe hotnews.ro.

"Stiri: Stiri: Incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati mentale, finantata prin Phare" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de onush

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent