· articole
· intamplari

Indemnizatie de criza pentru cresterea copiluluiMasurile de austeritate anuntate de Guvern afecteaza nu doar salariile si pensiile, ci si indemnizatia oferita proaspetelor mamici. In ciuda protestelor organizate, statul va recalcula suma platita pentru cresterea copilului in primii doi ani.

Ajutorul financiar pentru mamicile aflate in concediu de maternitate va fi in continuare raportat la media venitului din ultimele 12 luni. Daca procentul de 85% reprezinta o suma mai mica de 600 de lei sau mai mare de 4000 de lei, atunci ramane plafonat la aceasta limita minima sau maxima.

Din rezultat, se scad 15 procente, astfel incat indemnizatia minima sa ramana 600 de lei.

Asadar, daca in urma acestor calcule, suma care ar trebui primita de la stat este sub pragul minimal, se vor acorda cei 600 de lei. Pentru mamicile care ar fi trebuit sa primeasca 4000 de lei insa, nivelul maxim coboara la 3400 de lei in urma acestor prevederi.

De asemenea, se va acorda in continuare alocatia copilului de 200 de lei pentru primii doi ani de viata, ulterior aceasta devenind de 42 de lei pe luna.

Tragem linie si adunam. Daca aduci pe lume un copil si ramai acasa pentru a-l creste timp de doi ani, vei primi cel putin 800 de lei lunar, indemnizatia putand fi mai mare in functie de venitul tau anterior. Ce parere ai despre aceasta masura?

Text: Alexandra Badita .

"Indemnizatie de criza pentru cresterea copilului" | cont nou | 7 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
23.06.10 18:20: yazmine
Oare ce mai putem spune legat de aceasta masura????Niste idioti care ne ucid incet incet!
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Avand in vedere ca unele tari nu acorda nimic daca nasti un copil eu ma multumesc cu cei 800 lei. Sunt multe femei care lucreaza 3 schimburi si in conditii grele care abia iau 500 lei salariu. Sper sa ramana cel putin asa si sa nu se renunte definitiv la ajutorul pentru mame.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

06.11.10 20:04: gabiutza
comtribui cu bani la buget pentru ca asa prevede legea,dar cand vine randul tau sa primesti practic dreptul tau si contributia ta nu se mai poate.dar sa sti ca ne meritam soarta pt. ca nu suntem uniti la nimic toti vrem,dar cand sa ceri ce ti-se cuvine dai inapoi de teama zilei de maine sau vorbesti pe la colturi.vorbesc pt.ca foarte multe mamici au spus ca vor iesi in strada si nu au iesit.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre legislatie:
NORME de aplicare a O G nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 2.75
voturi 4


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent