· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Indulcitorii artificiali pot duce la aparitia diabetului

Îndulcitorii artificiali, folosiți în ultimii ani pe scară largă ca mijloace de prevenire a obezității și diabetului, ar putea determina schimbări metabolice și contribui la agravarea riscurilor de diabet, arată un studiu.

Citeşte şi
html">Semne care anunţă diabetul

Utilizați în multe alimente și băuturi, cum ar fi băuturile gazoase light, cereale și deserturi, îndulcitorii artificiali (sau puternici) sunt substanțe cu mare capacitate de îndulcire, dar fără calorii. Studiind impactul acestora asupra șoarecilor de laborator și pe un grup de șapte persoane, cercetătorii au descoperit că ei perturbă compoziția și funcția florei intestinale.

Citeşte şi Care sunt cei mai siguri şi sănătoşi îndulcitori

Îndulcitorii artificiali au fost introduși masiv în alimentație cu scopul de a reduce aporturile calorice și a normaliza nivelurile de glucoză din sânge, fără a scădea pofta pentru dulciuri, amintesc cercetătorii în revista britanică Nature. Cercetările lor sugerează însă că îndulcitorii artificiali ar fi putut contribui direct la intensificarea epidemiei pe care ar fi trebuit să o combată.

Experiența a constat în adăugarea a trei îndulcitori din cei frecvent întrebuințați — aspartam, sucraloză și zaharină — în apa băută de șoareci, în doze zilnice admisibile și adaptate greutății animalelor. Șoarecii au dezvoltat o intoleranță la glucoză, contrar celor care nu băuseră decât apă sau apă cu zahăr. Experimentul a fost repetat pe alți șoareci, cu doze variabile de îndulcitori, cu același rezultat.

Află de ce îndulcitorii artificiali pot duce la apariţia diabetului pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent