· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Industria alimentara, vinovata de obezitatea infantila?

Autor: Onush
data publicarii: 14.06.08
Peste patru ani, 35 la suta dintre copiii euro­peni cu varsta cuprinsa intre 5 si 13 ani vor fi obezi, sunt previziunile sumbre ale unui studiu Datamonitor. Rezultatele vin dupa ce Departamentul Bri­tanic de Sanatate a prezentat alte date, conform carora 23 la suta dintre copiii cu varsta de 4 si 5 ani sunt supraponderali sau obezi, situatie cu care se confrunta peste o treime dintre pustii de 10 si 11 ani. Ingrijorarile specialistilor europeni sunt intemeiate, mai ales dupa ce s-a observat ca in America procentul copiilor obezi a depasit 40 la suta, iar asiaticii se apropie cu pasi repezi de aceleasi statistici.

Reducerea zaharului, a grasimilor si a sodiului sunt primele masuri luate, atat de industria alimentara, cat si de guvernele unor tari.

Masura, luata mai mult sub presiune, s-a dovedit a fi eficienta intr-o prima faza, insa medicii si nutritionistii spun ca trebuie intarita si de alte actiuni. Ei spun ca eforturile pentru prevenirea si combaterea obezitatii trebuie facute si de parintii si profesorii acestor copii.Preluare Hotnews.ro din Gandul.

"Stiri: Stiri: Industria alimentara, vinovata de obezitatea infantila?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent