· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Ingrasarea exagerata in timpul sarcinii, un risc pentru bebelusiFemeile care acumulează prea multe kilograme pe durata sarcinii riscă să dea naştere unor bebeluşi supraponderali, independent de factorii genetici, potrivit rezultatelor unui vast studiu american, publicat în revista medicală britanică The Lancet, informează AFP

Medicii David Ludwig, de la Spitalul pediatric din Boston, şi Janet Currie, de la Universitatea Columbia din New York, au studiat dosarele tuturor naşterilor din Michigan şi New Jersey în perioada 1 ianuarie 1989 - 31 decembrie 2003. Este vorba de peste un milion de naşteri, la acest studiu participând peste 500.000 de femei.

Autorii studiului au analizat mai multe sarcini ale aceloraşi femei, pentru a putea exclude influenţa factorilor genetici.

Ei au demonstrat astfel o asociere coerentă între creşterea în greutate în timpul sarcinii şi greutatea la naştere a bebeluşului, fiecare kilogram suplimentar al mamei cauzând o creştere în greutate a bebeluşului de 7,35 grame. Bebeluşii ai căror mame s-au îngrăşat 24 de kilograme în timpul sarcinii cântăreau la naştere cu circa 150 de grame mai mult decât bebeluşii ai căror mame s-au îngrăşat doar cu 8-10 kilograme. Femeile care s-au îngrăşat cu mai mult de 24 de kilograme se confruntă cu un risc de două ori mai mare de a naşte un bebeluş de peste 4 kilograme, comparativ cu femeile care s-au îngrăşat doar cu 8-10 kilograme.

Deoarece o greutate crescută la naştere reprezintă un indicator al viitorului indice de masă corporală (IMC - greutatea împărţită la pătratul înălţimii)) al unei persoane, aceste rezultate sugerează faptul că o creştere excesivă în greutate în timpul sarcinii poate să cauzeze pe termen lung o creştere a riscului de declanşare a unor maladii asociate cu obezitatea, au concluzionat autorii studiului.

Sursa: www.mediafax.ro .

"Stiri: Stiri: Ingrasarea exagerata in timpul sarcinii, un risc pentru bebelusi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent