· articole
· intamplari

pampers: pampers: Ingrijirea corecta a pielii bebelusuluiÎntotdeauna, curățarea pielii micuțului începe cu spălarea feței.

jpg"/>

Mai întâi de toate, se spală ochișorii, folosindu-se pentru fiecare câte o compresă sterilă diferită, pentru a evita transmiterea unei posibile afecțiuni de la un ochi la celălalt.
Compresele sterile trebuie umezite cu ser fiziologic sau apă călduță (ce înainte a fost fiartă și apoi răcită), iar spălarea se începe de la colțul mai curat al ochiului, pentru a nu întinde secrețiile pe toată suprafața acestuia.

Nasul și urechile se șterg numai la suprafață, fără a introduce bețișoare în interiorul acestora. Pentru urechi, este recomandată tamponarea cu un prosop subțire, insistând în zona exterioară a urechii, în cea din spatele ei și mai ales asupra cutelor. Pentru desfundarea nasului, sunt de ajutor picăturile cu ser fiziologic, spray-ului cu apă de mare și, eventual, aspirarea secrețiilor dacă este necesar.

Mânuțele și fața trebuie spălate ori de câte ori este nevoie, mai ales zona gurii și a nasului, pentru a îndepărta urmele de lapte după masă sau saliva. De asemenea, unghiile se vor tăia cu o forfecuță cu vârfuri rotunjite, având în vedere mișcările bruște ale celui mic. Se evită astfel posibile accidente ce pot apărea în cazul în care este folosită o forfecuță obișnuită.

Zona ombilicului se curăță bine, atât înainte ca acesta să cadă, cât și după ce a căzut. Trebuie avută mare grijă, pentru ca această zonă să fie mereu curată și uscată. Până la cicatrizarea totală, zona se va tampona cu alcool medicinal sau cu betadină și apoi se va aplica pudră pe bază de bacitracină.

Fiind mult mai sensibilă decât pielea unui adult unui adult, pielea bebelușului se poate irita foarte ușor în contact cu umezeala. Tocmai de aceea, o atenție deosebită trebuie acordată scutecului celui mic.
Cu noul Pampers Premium Care, pielea bebelușului va fi mereu uscată, hidratată și sănătoasă. Dezvoltat cu ajutorul tehnologiei Dry Max, noul Premium Care este cel mai subțire scutec super-absorbant de la Pampers. Cu 20 % mai subțire și mai confortabil, Premium Care îi asigură micuțului o ultra protecție împotriva umezelii, de până la 12 ore. În plus, benzile laterale elastice care se potrivesc perfect în jurul burticii și cele suprapuse garantează o ultra fixare, permițându-i totodată micuțului să se miște în voie. Ultra îngrijirea pielii este asigurată de stratul exterior ce lasă pielea să respire, de sistemul unic de absorbție al scaunelor moi (mărimile 1-3) și de stratul de loțiune cu Aloe Vera, ce are efect hidratant asupra pielii delicate. Confortul bebelușului este de asemenea important. Astfel, materialul utilizat în crearea Premium Care este moale ca bumbacul, plăcut la atingere, iar stratul exterior protejează cu delicatețe zona acoperită de scutec.

Aşadar, mămicile pot simţi că iau cea mai bună decizie pentru bebeluşul lor atunci când aleg să folosească Pampers Premium Care pentru o protecție de 5 stele a pielii micuțului lor.

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.


Sfaturi oferite de medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent