· articole
· intamplari

Inlocuieste pedeapsa cu abordarea pozitiva!
Problema care poate să apară atunci când dai o pedeapsă copilului tău este aceea că riști să inițiezi și să te angajezi într-o veritabilă luptă de putere cu el: tu îi interzici ceva sau îi iei un lucru, motiv pentru care el se înfurie, face intenționat o altă prostie pentru a se răzbună, tu îi mai pui o restricție etc.Despre valorile dupa care trebuie sa te conduci in viata

Acest lucru nu înseamnă că punerea de restricții nu-și are rolul ei. Important este cum o faci. Dacă vrei să-i interzici ceva, fă acest lucru imediat ce comportamentul nepotrivit a avut loc, să aibă legătură cu acesta și să fie de scurtă durată. De pildă, ia camionul băiatului cel mare dacă a aruncat cu el în fratele cel mic sau scoate televizorul din priză dacă l-a pornit după ce l-ai oprit tu. Și nu uita că scopul restricției pe care o pui nu este de a-ți pedepsi copilul, ci de a-l ajuta să se corecteze!

Motivatia copilului. Cum iti ajuti copilul sa fie motivat in ceea ce face

Mai eficient decât pedeapsa și, de ce nu, o modalitate de prevenire a acesteia este abordarea pozitivă.Încurajează-l să facă lucuri bune în loc să-l pedepsești după ce greșește. Nu lăsa să treacă neobservate lucrurile bune pe care le face.
Arată-i că apreciezi faptul că face un lucru frumos, că se comportă politicos, cî își strânge lucrurile sau se joacă cu frățiorul cel mic: "Te-ai jucat atât de frumos cu fratele tău mai mic astăzi, cred că merită să mergem să ne jucăm în parc (și alege locul lui preferat)." Sau oferă-i o bulină (un smiley) de fiecare dată când îndeplinește o sarcină "dificilă" : de pildă, este gata de culcare la ora stabilită, își pune hainele frumos în dulaps, cu o vizită la cofetărie, la finalul unei săptămâni încununate de succese.

Foto: 123RF.

"Inlocuieste pedeapsa cu abordarea pozitiva!" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent