· articole
· intamplari

Inscrierea in clasa pregatitoare 2013-2014jpg?width=545"/>
Ministerul Educatiei Nationale a facut public acordul pe care l-a incheiat cu federatiilor sindicale si cu Federatia nationala a asociatiilor de parinti din invatamantul preuniversitar privind organizarea clasei pregatitoare in anul scolar 2013-2014. Potrivit acordului, si in acest an copiii care au varsta mai mare de 7 ani se vor inscrie la clasa I. Acordul mai prevede ca pana la 31 martie 2013 parintii vor fi consultati in cadrul gradinitelor in vederea identificarii optiunilor acestora privind cea mai buna solutie de organizare a clasei pregatitoare in localitatea lor, din punct de vedere al locatiei.

Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare va fi aprobata pana la 31 martie. Pana la 1 septembrie va avea loc procesul de formare a cadrelor didactice care predau la clasa pregatitoare.

Inscrierea in clasa pregatitoare se va realiza in luna Aprilie.

Se va permite in acest an inscrierea in clasa I si a acelor copii care nu au parcurs clasa pregatitoare, desi aveau varsta prevazuta de lege pentru aceasta. Mai exact, pana la in luna aprilie va fi elaborat un ordin de ministru, iar inscrierea copiilor in functie de varsta la 31 august 2013 se va face astfel:

- copiii cu varsta mai mica de 6 ani: se pot inscrie in clasa pregatitoare, dar nu este obligatoriu; inscrierea se va face in urma unei evaluari specifice.
- copiii intre 6 si 7 ani se vor inscrie obligatoriu la clasa pregatitoare
- copiii mai mari de 7 ani se vor inscrie in clasa I.

Ministrul Educatiei a precizat ca indiferent de locul unde este organizata clasa pregatitoare, fie la scoala, fie la gradinita, activitatea se va desfasura dupa acelasi curriculum, cu personal calificat pentru învatamântul primar.

Pricopie a spus ca în cazul în care un copil are vârsta de sase ani, dar parintele nu doreste înscrierea în clasa pregatitoare, acesta trebuie sa faca dovada ca respectivul copil nu corespunde pentru aceasta forma de învatamânt.

El a tinut sa precizeze ca pentru organizarea clasei pregatitoare vor continua investitiile, respectiv ca va fi achizitionat mobilier scolar în valoare de 16 milioane de lei si materiale didactice de opt milioane de lei, pâna cel târziu la 1 septembrie.

Ministrul Educatiei a mai spus ca acolo unde nu sunt spatii pentru organizarea clasei pregatitoare, inspectoratele scolare vor implica autoritatile locale pentru identificarea acestora.

De asemenea, pâna la 31 martie va fi aprobata metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregatitoare, aceasta urmând sa fie mai flexibila, astfel încât parintii sa aiba mai multe optiuni.

Astfel, parintii vor putea opta pentru gradinita sau scoala de cirscumscriptie, ministrul Educatiei precizând ca aceasta este o optiune garantata. De asemenea, daca parintii vor opta pentru o alta unitate de învatamânt decât cea de circumscripie, solicitarea va putea fi rezolvata în functie de locurile disponibile si pe baza unor criterii de departajare.

Sursa: hotnews
.
"Inscrierea in clasa pregatitoare 2013-2014" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent