· articole
· intamplari

Inscrie-ti copilul la Scoala de vara – Herbar de BucurestiLocuiti in Capitala, scolarul vostru cel super-activ si istet se cam plictiseste, inca nu ati plecat in concediu sau doar ce v-ati intors. ce puteti face? Muzeul de Istorie Naturala “Grigore Antipa” va da o idee foarte buna:

In perioada 4 - 15 august se va desfasura cel de - al patrulea modul al Scolii de Vara 2008, intitulat Herbar de Bucuresti - Modul de botanica, coordonat de catre Dr.

Aurora Stanescu, autorul programului. Scoala de Vara se adreseaza atat elevilor din ciclurile primare, cat si celor din ciclurile gimnaziale, pasionati de biologie sau doar curiosi sa afle ce se intampla in muzeu, “in spatele usilor inchise”.

Pe parcursul celor doua saptamani dedicate acestui nou modul, cursantii vor participa la activitati teoretice si practice avand ca subiect identificarea plantelor specifice habitatelor urbane, atat de puternic influentate de impactul antropic dar si tehnici muzeale de conservare a plantelor in herbarele stiintifice.

Lectiile teoretice vizeaza transmiterea de informatii referitoare la morfologia si fiziologia plantelor superioare ca si adaptarile unora dintre speciile vegetale la medii de viata particulare (plante acvatice, plante de desert, plante de saratura etc.). Tot in cadrul acestor prezentari plantele vor fi abordate si ca organisme producatoare de otravuri sau “medicamente”, instrumente eficiente in farmacia umana si veterinara.

Cursurile se desfasoara zilnic intre orele 10.00 – 12.00, exceptie facand zilele de sambata si duminica. Cursantii vor avea si 2 zile de deplasare in teren unde, impreuna cu Dr. Aurora Stanescu si Dorel Rusti, vor observa flora din zona de deplasare si vor determina speciile de plante colectate in vederea realizarii propriului herbar.

Dupa cele doua saptamani de cursuri si activitati practice, cursantii vor sustine un examen final care va consta intr-un test grila, proba practica si examinarea orala. Examinarea va fi sustinuta in Amfiteatrul Muzeului in ultima zi a modulului incepand cu orele 10.00. Participantii care obtin in urma testarii medii de peste 9.00 vor primi ATESTATUL de Organizator si Conservator de Herbar Scolar, iar ceilalti elevi vor incheia cursul odata cu primirea DIPLOMEI de Participare.

Costul cursului este de 150 RON/persoana. Pentru doi frati, costul cursului este de 270 RON. Taxa se achita la serviciul CONTABILITATE.

Rezervarile nominale se pot face la telefon : 3128826 int. 119 sau prin e-mail : florentinap [at] antipa punct ro , dianai[at] antipa punct ro

Grupele de participanti, la fiecare modul in parte, cuprind intre 7 si 14 elevi !

Informatii suplimentare : Dr. Aurora Stanescu, autorul proiectului (0788.593.485 sau 312.88.26 int. 119, e-mail : auroras[at] antipa punct ro)


Parteneri Media : Mami.ro , Parinti.com


Detalii pe : Muzeul Antipa.

"Inscrie-ti copilul la Scoala de vara – Herbar de Bucuresti" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
06.08.08 14:08: ileana19
Interesant.Daca as avea copii de varsta scolara sigur ar merge.Ai mei sant mari dar tot am fost cu totii la diferite muzee.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent