· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: In sectorul 3 s-au deschis semi-internate in scoli

Autor: Onush
data publicarii: 30.09.05
Elevii din cinci scoli generale aflate in Sectorul 3 al Capitalei isi petrec timpul, dupa terminarea orelor de curs, in spatii amenajate ca semi-internate, unde primesc hrana calda, isi fac lectiile asistati de profesori-pedagogi si fac meditatii pentru teze sau examenele nationale si de bacalaureat. Primaria Sectorului 3 a infiintat aceste centre de zi prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, special pentru copiii proveniti din familiile cu situatii economice precare si elevii cu risc de abandon scolar. (.

)
Obiectivul principal este imbunatatirea calitatii vietii copiilor aflati in situatii de risc, care provin din familiile cu situatii financiare precare, monoparentale sau dezorganizate.
Centrele de zi functioneaza in cadrul scolilor generale nr. 80 (Calea Dudesti nr. 191), nr. 84 (Calea Vitan nr. 135), nr. 87 (Aleea Ramnicu Valcea nr. 1), nr. 95 (Str. Foisorului nr.111-113) si nr. 116 (str. Gura Ialomitei nr. 20). Unitatile de invatamant au pus la dispozitie spatiul necesar pentru desfasurarea activitatilor in conditii optime (bloc alimentar, bucatarie, sali de mese si de studiu, o parte din mobilier) si asigura prezenta unui psiho-pedagog care supravegheaza desfasurarea activitatilor educative si de timp liber ale copiilor. (.)
Procedurile de inregistrare, evaluare si admitere in Centrele de zi includ: cererea solicitantului/reprezentantului legal; intocmirea dosarului (acte necesare); ancheta sociala; evaluare initiala; intocmirea unui plan personalizat de interventie; evaluare periodica; evaluare finala; monitorizarea evolutiei copilului in familie dupa reintegrarea acestuia. Cererile se pot depune la Serviciul Prevenire Abandon din cadrul DGASPC-Sector 3, Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, program de lucru cu publicul: luni-joi, intre orele 9.00-16.30, iar vineri, orele 9.00-14.00.Ziua.

"Stiri: Stiri: In sectorul 3 s-au deschis semi-internate in scoli" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2.33
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent