· articole
· intamplari

Intalniri cu copiii supradotati la Salonul de Psihologie 2008, 19-22 iunieIn acest an, Centrul de evaluare si art-terapie pentru copii din cadrul Salonului de Psihologie organizat la Sala Palatului este realizat cu sprijinul IRSCA Gifted Education, organizatie nationala care promoveaza educatia de excelenta si sprijina copiii supradotati.

In fiecare zi, de joia viitoare si pana duminica, la Centrul dedicat copiilor din cadrul Salonului de Psihologie veti avea ocazia sa intalniti si sa discutati cu copii speciali, ale caror abilitati depasesc media.

Mai jos va prezentam cine sunt si prin ce se remarca acesti copii deosebiti, pe care ii puteti intalni personal la Salonul de Psihologie din acest an:

ANDREEA -IULIANA TINT

Scriitoare in limba engleza la 14 ani, Andreea este o tanara cu o creativitate literara si abilitati ligvistice iesite din comun. Concursul National Winners, Limba Engleza si Cultura Generala si in 2007, Premiul national Prima Verba pentru proza.

Diploma de excelenta in domeniul creatiei literare. Membra a cenaclului “Sagetatorul” condus de Prof. Dr. Tudor Opris. Are carti publicate la editura Criterion Publishing si Mihai Eminescu (volumele I si II, Calatorind in timp; Ancient times – Vremuri Stravechi) si lucreaza in prezent la un volum de aventuri in limba engleza. Andreea viseaza sa fie citita in toate limbile pamantului. Nimeni nu o poate opri. Daca vrei sa afli cat de usor sau greu se atinge succesul la varsta de 14 ani, vino sa afli direct de la protagonista.
Vineri, 20 iunie, ora 15 pm.
Stand: EDUGATEAndrei Serban
Andrei este un copil de 10 ani cu o sensibilitate, un extraordinar simt al culorii, o capacitate de a modela iesita din comun, un copil cuminte, sfios si iubitor.Andrei este un adevarat artist modelator in plastilina, dar nu orice artist, ci unul care iti lasa o puternica impresie.
Nu numai lucrarile sale sunt impresionante adevarate opere, ci si o anumita privire parca intoarsa spre sine permament. Toate lucrarile sale au suflet, sunt lucrate cu daruire. A expus la Muzeul Taranului Roman, Biblioteca Municipala, Teatrul Ion Creanga, Sala Radio si are numeroase premii (premiile speciale ale revistelor„Parinti”si „Pipo”; 2005, 2006: Premiul I acordat la concursul national de arte plastice si decorative - “Fundatia Preasfinta Fecioara Maria, Gradinitele Arc–En–Ciel, Scoala Anastasia Popescu”; Premiul I – “Festivalul Martisor – Concurs De Creatie“; 2007: Trofeul Special al Fundatiei Arc en Ciel la concursul de pictura si arta, intitulat Viitorul meu, viitor european).Cand te intalnesti cu Andrei el le transporta cu dragoste intr-o lume bogata in culori si plina de semnificatii. Cu o atentie deosebita pentru detalii, Andrei are un talent innascut pentru modelare, pentru pictura (in ulei, pictura pe icoane), pentru toate artele plastice.
Andrei va expune o colectie de picturi si de modelaje care au aprecierile specialistilor si ale publicului larg. Sambata 21 iunie, ora 5 pm.
Stand: EDUGATE


THALIDA TROFIN

Thalida este o tanara speranta in muzica de doar 10 ani. A castigat numeroase premii nationale I la concursuri nationale de limba engleza, romana, creatie literara cu o bogata activitate artistica – concerte in strainatate, invitatii la emisiuni TV („Atentie se canta” moderata de compozitorul Horia Moculescu), premii nationale in muzica (2003,2004,2005,2007 Premiul I la “Florile Dragostei” Focsani; 2007 Premiul II “Mamaia Copiilor” Mamaia, 2008 calificata in semifinale la emisiunea concurs “Ploaia Stelutelor” TVR1; 2008 calificata in Finala Nationala “Eurovision Junior 2008” TVR1). THALIDA doreste sa se perfectioneze in interpretarea hiturilor americane pe care le canta ca si pronuntie a textului melodiei cat si ca interpretare artistica a semnificatiilor. Doreste sa daruiasca publicului o nota inalta de bucurie si dragoste fata de muzica – Thalida va interpreta muzica, va vorbi despre pasiunea sa si va raspunde intrebarilor publicului.
Duminica, 22 iunie, ora 5 pm.
Stand: EDUGATE


TINCA EUGEN

KRISTOF LAJOS
Lajos si Eugen sunt doi tineri crescuti in acelasi Centru de Plasament din Miercurea Nirajului. Viata singuratatii pe lume le-a dat sansa sa descopere ca pentru ei, schimbarea lumii inseamna mult pentru viitorul nostru. Eugen este Elev in clasa a VII-a, la Scoala Generala din Sancraiul de Mures, si se gandeste cum sa puna temelie pregatirii sale profesionale pentru a-si dezvolta potentialul. Crede ca schimbarea lumii poate avea loc odata cu noi. Lajos este student in anul II la Universitatea Petru Maior, in cadrul Facultatii de Stiinte si Litere, sectia Relatii internationale si studii europene, in localitatea Targu-Mures: “m-am trezit in aceasta lume, parca a visatorilor, idealistilor si a loial al umanitatii, tocmai pentru ca, de mic mi-am dorit sa lucrez cu oamenii, cu toate ca sunt cateodata insistent. In calitate de reprezentanti IRSCA Gifted Education, principal promotor al educatiei de inalta calitate doresc sa va prezinte conditia unor copii inzestrati dar fara posibiliati materiale si sa va faca partasi incercarilor prin care au trecut ei pentru a isi depasi conditia. “Viata este ceasul din Rai, visul este stapanul credintei mele: Abia astept sa studiez la Neag School of Education, sa ma intorc in Romania si sa sprijin educatia de excelenta, sa promovez calitatea. Cred ca in lumea asta exista un loc mai bun pentru fiecare. Heal the world!”
Vineri 20 iunie, ora 11 am.
Stand: EDUGATE


DIANA DRAGU
Diana este o tanara cu o ambitie iesita din comun pasionata de dans modern. O pasiune destul de costisitioare si greu de pus in practica. In Romania nu sunt concursuri de dans modern de anvergura nationala, importante, unde sa se intalneasca zeci si sute de trupe din tara si sa concureze - sunt doar cateva concursuri, cat sa le numeri pe degete. Oriunde a participat a ocupat locuri de merit. Munceste ore in sir uitand toate, cu o pasiune ce i se citeste in priviri, cu gandul numai la visul ei. Un vis de a putea concura, alaturi de trupe si pasionati de dans modern din intreaga lume, pe scenele concursurilor internationale, ce sunt organizate in Europa de IDO - International Dance Organization. Pentru Diana a concura in cadrul competitiilor internationale este sansa sa isi poata cunoaste limitele, sa-si imbuntateasca abilitatile intrand in concurenta directa si, cu timpul, sa se indrepte spre profesionalism in dansul modern.Diana este multipla campioana europeana si multi-medaliata cu Aur la duo juniori si solo juniori la Campionatele Europene Dance Show (2006, 2007). Cel mai recent succes: medalie de aur, 2007, Campionatele sud-est Europene belly dance, Serbia. Diana va performa dansuri moderne si va demonstra privitorilor ca limitele corpului sunt stabilite de minte si si de pasiunea si ambitia cu care te pregatesti pentru a iti indeplini visele.
Duminica, 22 iunie, ora 11 am.
Stand: EDUGATE
Salonul de Psihologie.

"Intalniri cu copiii supradotati la Salonul de Psihologie 2008, 19-22 iunie" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
11.06.08 15:13: Violletta
Oare de ce nu acceptam ca pur si simplu avem copii, fara a-i imparti in hiperdotati, supradotati, normali sau cu deficiente. Pe cine avantajeaza ategorisirea si diferentierea aceasta?Chiar sunt intr-un moment de indignare. Eu pot spune ca am un Copil si sunt super-hiper fericita.Va invit sa intrati in ceea ce inseamna normalitate, fara a ne da cu capul de peretii extremelor.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent