· articole
· intamplari

Intalniril​e JTI 2012 - Alonzo King Lines BalletInvitatii celei de a XIII-a editii a Intalnirilor JTI sunt coregraful afro-american Alonzo King si compania de dans contemporan Lines Ballet San Francisco, care vor sustine un spectacol pe scena Teatrului National din Bucuresti, pe 17 noiembrie, ora 19:00.


html?partnerId=3103">CUMPARA BILETE DE AICI!

Pentru prima data, Intalnirile JTI, cel mai important eveniment cultural anual organizat de JTI Romania, va ajunge si la Chisinau, in data de 14 noiembrie, pe scena Palatului National, la orele 18:00.

JTI isi propune astfel ca Intalnirile sa devina si pentru publicul din Republica Moldova un reper cultural de traditie, care sa fie asteptat an de an cu nerabdare.

Intalnirile JTI au ramas in memoria publicului inca de la lansare, in anul 2000.
Prima editie a fost inaugurata de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmata apoi de CompaniaNacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National din Chile.
De asemenea, dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica „George Enescu”, pianistii Dmitri Alexeev si Valentin Gheorghiu au fost oaspeti ai Intalnirilor JTI.

Invitatul din acest an, Alonzo King, aflat la conducerea Lines Ballet din 1982, a creat coregrafii pentru companii celebre, precum Bejart Ballet, Alvin Ailey sau Les Ballets de Monte Carlo. Primarul orasului San Francisco, Gavin Newsom i-a oferit in 2008 premiul “Mayor’s Art Award”, numindu-l “Tezaurul orasului San Francisco”. A primit de asemenea alte numeroase premii si distinctii (Italian Danza&Danza Best Choreography Award, 2008; San Francisco Foundation Community Leadership Award, 2007; US Artists Fellowship, 2006; Isadora Duncan Award etc).

Spectacolul prezentat la Chisinau si apoi la Bucuresti va fi alcatuit din doua momente coregrafice: Dust and Light si Rasa.
In Dust and Light coregraful reuseste sa aduca pe scena intimitatea emotionala a dansului. Dansatorii, invaluiti in raze argintii de lumina, se misca in contrapuncte armonioase, pe variatiunile baroce ale muzicii lui Arcangelo Corelli sau odele sacre ale lui Francis Poulenc. “Spectatorul ramane in extaz, uimit de virtuozitateadansatorilor”, scrie Il Sole 24 ore despre Dust and Light.Rasa, pe muzica lui Zakir Hussain este, in coregrafialui Alonzo King, un apel la suflul spiritului si, in acelasi timp, o forma de a asculta raspunsul spiritului. “Rasa este extraordinar. (…) Dansatorii sunt fizic virtuozi, dar adevarata lor virtuozitate sta in dezvaluirea sufletelor, si aici se regaseste adevarata arta a lui King”, scrie San Francisco Chronicle.

Biletele pentru spectacolul din Bucuresti sustinut de Alonzo King si Lines Ballet din San Francisco, se gasesc in reteaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti, Sala Palatului si online pe eventim.ro.


.
"Intalniril​e JTI 2012 - Alonzo King Lines Ballet " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre evenimente:
Sarcina si Nasterea - 4 decembrie 2002

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent