· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Intamplarea mea


Ingerasul meu - Iasmina
Eram casatorita de 3 ani deci ca orice cuplu ne doream un copil.
In ziua cind m-am dus la doctor si mi-a confirmat faptul ca sint insarcinata nu mai stiam ce sa fac de bucurie, pe cine sa sun ca sa-i anunt vestea cea mare.
Era prima mea sarcina.
Dar bucuria nu a durat decit 3 zile deoarece dupa 3 zile de la aflarea vestii am pierdut sarcina.
Motivul? Nu-l cunosc nici in ziua de azi. Doctorul mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca se mai intimpla.
Dupa citeva luni am hotarit sa merg la alt medic.
Stupoare, mi-a spus ca aveam ambele trompe infundate si sinechie uterina adica si uterul imi era lipit, deci nu aveam cum sa mai ramin insarcinata.
A trebuit sa ma operez. Dupa operatie medicul se tot minuna cum de nu am murit in acest timp deoarece aveam numai resturi de la un chiuretaj prost facut si puteam sa fac septicemie.
Am avut noroc daca se poate spune asa ceva.
Dupa operatie am inceput un tratament de sterilitate.
Desi am fost avertizati ca acest tratament este foarte costisitor nu am vrut sa renuntam.
Am facut timp de 3 luni un tratament care presupunea vizita zilnica la spital analize de singe care cea mai ieftina 600.000lei.
Cind am depasit 100.000.000lei nu am mai tinut evidenta . Erau zile in care abia daca aveam bani de paine in casa.
Toti banii ii dadeam pe medicamente si analize.
Dupa trei luni de tratament am ramas insarcinata .
Nu mai indrazneam sa ne bucuram deoarece ne-am mai bucurat o data si degeaba.
A 2-a zi dupa aflarea fericitei vesti am ramas acasa neavind voie sa cobor nici macar o scara.
Imi petreceam zilele acasa in pat deoarece exista pericolul unui avort spontan deoarece uterul meu era compromis in urma acelui chiuretaj. Cind eram in luna a 5-a de sarcina am facut testul de trizomie 21. Stupoare, copilul meu putea fi bolnav de sindromul Down. Au fost zile in care nu ma puteam opri din plins si in care ma gindeam ca Dumnezeu m-a uitat.
Nu puteam sa concep ca dupa atita chin copilul meu era asa de bolnav. M-am internat in Ungaria pentru a face amniocenteza. Alti bani alt chin.
Dupa 2 saptamini de la amiocenteza doctorita din Ungaria m-a anuntat ca am un copil perfect sanatos si ca este fetita. Desi aveam doar 6 luni de sarcina m-am dus sa-i cumpar cercei. Am nascut la 9 luni prin cezariana. Nu pot sa explic ce am simtit cind in minutul 2 cind a scos-o si mi-au pus fetita in brate. Era o fericire imensa pe care o doresc tuturor.
A meritat fiecare zi petrecuta la spital fiecare ban dat. In acea clipa am uitat tot. Nu o vedeam decit pe ea. De atunci au trecut 4 ani si in fiecare zi ma uit la Iasmina si nu pot sa nu simt o bucurie imensa.
Este o fetita frumoasa si desteapta. Va doresc si voua celor care incercati sa aveti un copil multa bafta pentru ca merita.

anonim
publicat la 02.11.2006 (6151 citiri)