· articole
· intamplari

Intrebari si raspunsuri despre vitamina C prezentate de Redoxonphp" target="_blank">
Mai multe pe redoxon.ro
Stiati ca…
• Redoxon a fost primul produs pe baza de vitamina C obtinut prin sinteza din lume? Dupa descoperirea procedeului industrial de sintetizare a vitaminei C, lansarea pe piata a primelor 50 kg de vitamina C obtinute prin acest procedeu a avut loc in 1934 in Elvetia, sub marca Redoxon. In multe tari, Redoxon a fost prima marca de vitamina C lansata si vanduta in farmacii. Prima fiola de Redoxon continea 3 fiole de 500 mg vitamina C.

• Fumatorii au si mai multa nevoie de vitamina C?
Fumatorii sunt expusi unui stres oxidativ considerabil datorita activarii cronice a sistemului imuno-inflamator de catre fumul de tigara. Tutunul distruge rapid rezervele de vitamina C si mareste astfel procesul oxidativ al celulelor si tesuturilor. Fumatorii ar trebui sa consume in fiecare zi 250 mg de vitamina C pentru a obtine aceeasi concentratie plasmatica cu a nefumatorilor.
• Vitamina C protejeaza plamanii de poluarea atmosferica?
Numerosi poluanti puternici sunt oxidanti ce dauneaza celulelor ficatului. In aceste conditii, este primordial sa ai la dispozitie un antioxidant puternic ca vitamina C.
• Nu exista nici o diferenta semnificativa intre vitamina C naturala si vitamina C sintatica?
Vitamina C ca un exemplu izolat din lamai sau macese este chimic identic cu vitamina C sintetizata intr-un laborator. Ambele sunt in final, acid ascorbic, cu o structura chimica identica. Studiile ne invata ca nu exista nicio diferenta semnificativa din punct de vedere clinic in biodisponibilitatea si bioactivitatea acidului ascorbic natural si acidul ascorbic sintetic.
• Practic este imposibila supradozarea cu vitamina C?
Eventualul surplus de vitamina se elimina prin urina, intr-un interval de 24 de ore. Rinichii retin o cantitate redusa, pe care o reintroduc in metabolism. Dupa ingerarea unei cantitati exagerate de vitamina C, organismul foloseste doar aproximativ jumatate.
• Vitamina C stabilizeaza greutatea corporala?
Acesta este un lucru extrem de important pentru toate persoanele supraponderale si obeze: vitamina C este aliatul principal al celor ce doresc sa devina supli. Interesant de remarcat este si faptul ca animalele, traind in libertate, isi mentin greutatea corporala stabila pana la sfarsitul vietii, cu ajutorul vitaminei C
• Vitamina C are o insemnatate convarsitoare pentru psihicul nostru?
Ca substanta stimulatoare si de protectie la nivelul glandei hipofize, ea face posibila secretia a zece hormoni, ce dirijeaza patru domenii: sexualitatea, functiile tiroidei, stresul si cresterea.
• Vitamina C este cel mai eficient aparator al tineretii?
In sistemul imunitar, vitamina C este dusmanul neinduplecat al oricaror agenti patogeni, al parazitilor, virusurilor, microbilor si, in primul rand, al radicalilor liberi, care fug de ea ca dracul de tamaie. Fata in fata cu moleculele de vitamina C, radicalii liberi n-au nici o sansa. Si, intrucat ei ne aduc imbatranirea si in final moartea, se poate afirma ca vitamina C este cel mai eficient aparator al tineretii.
• Vitamina C consolideaza tesutul conjunctiv, stimuland vindecarea ranilor?
O descoperire interesanta este aceea ca, in centrul unei rani recente, se produce o acumulare de vitamina C. Ea e indispensabila pentru formarea unui nou tesut conjunctiv din colagen. Tesutul astfel alcatuit este elastic, insa mai rezistent la rupere decat cablurile de otel ce sustin podul Golden Gate de la San Francisco.
"Intrebari si raspunsuri despre vitamina C prezentate de Redoxon" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
12.06.09 23:09: bandreiuta
Si mai stiati ca, spre deosebire da animale, omul nu poate sintetiza vitamina C in organism? Astfel ca trebiue sa o ia din alimentatie. Foarte bun articolul, foarte necesara vitamina C, cu toate astea nu e panaceu universal.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre sanatate:
Masurarea temperaturii. Metode si tipuri de termometre folosite

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 3.2
voturi 5


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent