· articole
· intamplari

Invata-l pe copilul tau sa lege prietenii trainice
Unii copii au impresia că a lega prietenii înseamnă să-i impresioneze pe ceilalți, âconsiderând că, dacă arată cât de grozavi sunt, vor reuși să-i atragă spre ei.

Dar lucrurile nu stau deloc așa!

Arată-i copilului tău că a lega o prietenie nu înseamnă să impresionezi, să te lauzi, ci să cauți să te apropii într-un mod plăcut de celălalt.

· Cum se leaga prieteniile intre copii si care e rolul tau in asta

Prietenia se hrănește prin activități, interese comune și chiar prin discuții interesante (unii copilași au înclinație spre monologuri, uitând să se mai oprească atunci când vorbesc despre pasiunile lor și neluând în calcul posibilitatea că acestea nu sunt interesante pentru partenerul de discuție, care, în final, se va plictisi.

Poate să apară o veritabilă provocare pentru micuțul tău să facă parte dintr-un grup și să petreacă timpul în armonie cu prietenii săi. De aceea, e necesar să urmărești momentele de interacțiune cu alți copii, ca să-l ajuți să lege mai ușor prieteniile între copii.

· Razboi intre frati? Solutii pentru a-i pune capat

Iată ce poți face pentru a-l ajuta pe copilul tău să lege prietenii trainice

- încurajează-l să-și exprime verbal emoțiile, în special frustrarea, atunci când observi că este deranjat. Încearcă să-i arăți empatie, dar fă ceea ce este corect. Spune-i „Știu că vrei să te joci cu puzzle-ul, dar acum îl folosește Doriana. Când termină, îl poți lua tu. Până atunci, hai să colorezi”;
- arată-i că poate răni sentimentele altora: „Uite, ia-i luat păpușa Maiei și acum ea plânge. Puteai să i-o ceri frumos sau să te joci cu cuburile”. Acest mod de a-i atrage atenția asupra sentimentelor celorlalți îți ajută copilul și să înțeleagă mai ușor conceptul de partajare;
- fii un bun model! Amintește-ți că puiul tău e mereu cu ochii ațintiți spre tine, imitându-ți comportamentul. De aceea, nu fi nerăbdătoare sau nepoliticoasă;
- lasă-l să-și aleagă amicii. Copiii se împrietenesc ușor cu cei față de care simt o afinitate. Iar statornicia relațiilor de prietenie depinde de simpatie și găsirea unor scopuri comune;
- ajută-l să se integreze. Unii copii sunt foarte sociabili și nu au nevoie de ajutor pentru a stabili relații. Alții însă sunt sfioși și trebuie introduși în grupul de copii cu grijă. Folosește-te de interese comune – o jucărie, o activitate.
- învață-l să ceară părerea celor din grup: “Tu ce părere ai”, “Ție cum ți se pare?”
- Învață-l să laude munca prietenilor săi: “Ce bine ți-a ieșit desenul!”
- Învață-l să accepte sugestiile prietenilor săi și să ignore greșelile mărunte din lucrările sau jocurile lor (să nu le evidențieze într-un mod care poate fi jignitor).

Sursă: www.mami.ro, Foto: 123RF.

"Invata-l pe copilul tau sa lege prietenii trainice" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent