· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Invatamantul ar putea deveni obligatoriu de la varsta de 3 ani

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că învăţământul ar putea deveni obligatoriu, în România, de la vârsta de 3 ani, începând din anul şcolar 2018-2019.

html">SCANDAL între editori pentru manualele digitale: Elevii riscă să rămână fără manuale în prima zi de şcoală

Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo, a declarat Remus Pricopie.

Anunţ important pentru elevi: ce se întâmplă din septembrie

Ministrul Educaţiei, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar.

Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani, a spus Remus Pricopie.

Citeşte şi Gata cu ghiozdanul plin cu manuale: se introduc manualele în format digital .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent